Aantal voorlichtingen: 171

 • SKIA dinsdag 9 november 2021
 • SKIA woensdag 10 november 2021
 • Aantal voorlichtingen: 93

  (HBO) Logistiscs engineering (logistiek) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Een definitie van logistiek is de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden tegen minimale kosten. Tijdens de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management leer je logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te verbeteren, te plannen en te (her)ontwerpen. Daarbij gaat het over goederen, informatie, mensen en/of geld. Beide opleidingen worden nu nog afzonderlijk aangeboden, maar er zijn voornemens om ze in 2022 samen te voegen tot één opleiding.


  www.hva.nl/log

  (HBO) Mondzorgkunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De bacheloropleiding Mondzorgkunde is gericht op preventieve mondzorg, dat wil zeggen: het gebit en de gebitsomringende weefsels gezond houden en genezen. Jouw werk is heel uiteenlopend: behandeling van individuele patiënten, voorlichting voor groepen en zelfs bezig zijn met onderzoek. Je leert diagnostische gegevens verzamelen door het gebit en de omringende weefsels te onderzoeken. Daarvoor maak je onder andere röntgenfoto's. Je maakt behandelplannen en voert die ook uit, bijvoorbeeld plak en tandsteen verwijderen, gebitten polijsten en kleine gaatjes boren en vullen. Je gaat bijvoorbeeld werken als zelfstandig mondhygiënist of als mondhygiënist in het ziekenhuis, in een algemene tandartsenpraktijk of bij de GGD. Na de opleiding kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor een masteropleiding.


  www.inholland.nl/mondzorgkunde

  (HBO) Technische Bedrijfskunde / Tech. Informatica / Tech.Natuurkunde / Tech.Wiskunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Den Haag / De Haagse Hogeschool te Den Haag.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Deze avond presenteert de opleiding Beweginstechnologie zich. Deze opleiding is gericht op het vervaardigen van technische hulpmmiddelen (aanpassingen, producten en sofware) om begwegen te stimuleren. Werkveld waarin de professional kan werken is de revalidatie en de sport. Zie ook ons filmpje op de webiste.


  https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/mens-en-techniek-bewegingstechnologie-voltijd

  (HBO) Toegepaste biologie [HBO]


  Aangeboden door: HAS Hogeschool te 's-hertogenbosch.Bekend onder het domein: Agro and food.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  HAS Hogeschool
  HAS Hogeschool is dé hogeschool voor studies op het gebied van Agro, Food en Leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo. Als je bij HAS Hogeschool studeert, ga je vaak op pad naar bedrijven. Je doet onderzoek en experimenteert. Je ontwikkelt je eigen kijk op groen en groei. Dat is nodig. Want de wereld stelt vragen over voedsel, ruimte, milieu, plant en dier. Help jij ze mee oplossen?
   

   

  Hippische Bedrijfskunde en Pet Business

  Heb je een passie voor paarden of gezelschapsdieren én wil je er je werk van maken? Bij de hbo opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business komen alle aspecten aan bod: van marketing, communicatie en evenementorganisatie tot financiën, logistiek en management. Hoe dit er in de praktijk werkelijk aan toe gaat, ontdek je tijdens de vele excursies, gastlessen en stages in de hippische en gezelschapsdierensector. Je kunt zelf kiezen of je de opleiding breed inricht met opdrachten bij veel verschillende bedrijven of dat je je helemaal specialiseert in je eigen diervoorkeur.

   

   

  Bedrijfskunde en foodbusiness (Den Bosch en Venlo)
  De hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness richt zich op de handel, distributie, marketing en financiële kant in de foodsector. In 4 jaar tijd ontwikkel je een brede visie; zowel op nationale als internationale schaal. Je leert bedrijfsvraagstukken analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingconcepten ontwikkelen.
   

   

  Bedrijfskunde en agribusiness (Den Bosch en Venlo)
  Werk jij graag met je hoofd én handen? En ligt je hart in de agrarische sector? Dan past de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij jou! Hier vind je de perfecte combinatie van denken en doen. In 4 jaar leer je de bedrijfskundige kant van agrarische bedrijven kennen. Deze bedrijven zijn gericht op de sectoren plant en dier. Je lost tijdens jouw studie vragen op voor het bedrijfsleven, je leert over de financiële zaken binnen bedrijven. En je gaat aan de slag met logistieke problemen en marketing.
   

   

  Veehouderij
  In deze opleiding met veel praktijk staat het houden van productiedieren (koeien, varkens, kippen en geiten) centraal. Je verdiept je o.a. in de voeding, de fokkerij, de intensieve en extensieve houderijsystemen en de economische kanten van het bedrijfsmatig houden van deze dieren. De opleiding biedt je alle gereedschap om jouw ambitie in de veehouderij waar te maken.
   

   

   

   

  Healthy Living
  De gezondheid van de mens wordt beïnvloed door zowel ons voedselaanbod, gedrag en de wereld om ons heen. De opleiding Healthy Living leidt professionals op die, met een holistische kijk op gezondheid en met goede vaardigheden op het gebied van design thinking, oplossingen ontwikkelen voor de verbetering van de gezondheid van mensen (consumenten, burgers, medewerkers). Dit kúnnen gezonde voedselconcepten zijn, maar zeker ook bewustwordings-campagnes m.b.t. gezond leven (meer bewegen, minder roken, gezonder eten), hulpmiddelen (zoals apps) of ‘nudges’ die het gedrag van doelgroepen gezond en gunstig beïnvloeden, educatiemiddelen, inrichting van de leefomgeving, etc
   

   

  Food Innovation (Den Bosch en Venlo)
  Food is veel meer dan eten alleen. Het is een way of life. Een totaalbeleving dus. Een nieuw concept moet je dan ook op de juiste manier in de markt zetten. Als Food Innovator maak jij straks de vertaalslag van idee naar geslaagd food concept. Je combineert productkennis met de juiste verpakking en marketing tot een verhaal dat verkoopt. Dat vraagt om een brede blik, ondernemersmentaliteit en een flinke dosis creativiteit. Bij de opleiding Food Innovation aan de HAS hogeschool leer je het allemaal.
   

   

  Applied Geo-Information Science
  Ga jij een interactieve game ontwikkelen zodat kinderen leren over de gevolgen van klimaatverandering? Of ontwikkel jij een app die de kortste route berekent naar een laadpaal voor elektrische auto's? Enkele voorbeelden waarbij jij je bij de hbo-opleiding Applied Geo-Information Science mee bezig gaat houden. Bij deze hbo-opleiding maak je het mogelijk om ruimtelijke vraagstukken rondom actuele onderwerpen zoals verstedelijking, wateroverlast en biodiversiteit inzichtelijk te maken. Dit doe je door het analyseren en monitoren van bijvoorbeeld (geo-)data. Op deze manier zet je data om naar informatie en ontwikkel je bijvoorbeeld apps, infographics, dashboards en andere (online) toepassingen die de gebruiker helpen om een antwoord te vinden op actuele maatschappelijke vraagstukken. Zo draag jij bij aan een betere wereld.
   

   

  Horticulture & Business Management (Engelstalig)
  Een internationale opleiding met een Hollandse vlag, dat is Horticulture & Business Management, de Engelstalige variant van de opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Een opleiding voor iedereen die carrière wil maken in één van de meest vooruitstrevende sectoren van de Nederlandse economie. Voor iedereen die de wereld wil zien en mensen uit andere culturen wil leren kennen.
   

   

  International Food & Agribusiness (Engelstalig)
  Hoe zorgen we ervoor dat er nu en in de toekomst voldoende en gezond voedsel is voor iedereen op deze wereld? De oplossing voor dit uitdagende vraagstuk ligt in internationaal ondernemen met respect voor mens en milieu. En dat is precies waar de hbo-opleiding International Food & Agribusiness om draait. Ben jij benieuwd naar andere culturen? Ben je gedreven, creatief én zakelijk? Dan past deze Engelstalige opleiding perfect bij jou!

   

   


  Management van de Leefomgeving
  Houd je van aardrijkskunde, economie of biologie? Houd je van de natuur en ben je graag buiten? Ben je creatief en wil je graag de leefomgeving van de toekomst duurzaam inrichten, vormgeven en beheren? Kies dan voor Management van de Leefomgeving! Bij Management van de Leefomgeving vallen groen, design en management samen. Je kunt je specialiseren in de richting Landscape Planning & Development, Landscape Design of Landscape Engineering.


   

   

  Milieukunde
  Zijn scheikunde en biologie jouw favoriete vakken? En wil je later een interessante en afwisselende baan waarin je bijdraagt aan een leefbare aarde voor nu én later? Dan is de opleiding Milieukunde iets voor jou! Bij Milieukunde leer je creatieve en vernieuwende oplossingen bedenken om het gebruik van grondstoffen, energie en water terug te dringen. Ook leer je hoe organisaties omgaan met milieu en duurzaamheidsissues. Daarnaast kijk je bij Milieukunde letterlijk over de grens. Want milieu is een wereldwijd vraagstuk.

   

   

  Toegepaste Biologie (Den Bosch en Venlo)
  Een fijner leven voor een koe en toch voldoende melk? Voorgesneden salades zonder rare ziekteverwekkers? Een nieuw soort paprika die extra zoet smaakt? Zomaar wat onderwerpen waarmee je aan de slag kunt gaan als je kiest voor Toegepaste Biologie. Tijdens de opleiding werk je veel in groepen. Je verzamelt data, die je analyseert en interpreteert met behulp van statistische programma’s. De uitkomsten van je onderzoek presenteer je aan je opdrachtgever. Je kunt kiezen uit verschillende specialisaties, waaronder Toegepaste Ecologie, Applied Animal Sciences, Applied Plant Sciencesen in Venlo ook Food Quality & Health.
   

   

  Tuinbouw en akkerbouw
  Hollandse groenten, bloemen en aardappelen, je vindt ze over de hele wereld. Dat is geen toeval, dat komt doordat wij hier in Nederland enorm veel kennis en ervaring op het gebied van tuinbouw en akkerbouw hebben opgebouwd. Wij creëren nieuwe rassen en ontwikkelen technische innovaties. Wij werken aan duurzame productiemethoden en bedrijven handel met mensen over de hele wereld. De opleiding Tuinbouw en akkerbouw is jouw springplank naar deze dynamische, innovatieve en internationale sector!
   

   

  Voedingsmiddelentechnologie
  Lijkt het je leuk om chocola gezonder te maken? Wil jij wel eens weten hoe je vruchtenyoghurt maakt en afstemt op de behoefte van de consument? Ben je benieuwd hoe je voedingsmiddelen op een veilige manier langer houdbaar maakt? Bij de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je alles over de wereld achter het etiket op de verpakking. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag!

   

   


  www.has.nl

  Aeronautical & Precision Engineering [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Luchtvaarttechnologie/Aeronautical Engineering 

  Bij de opleiding Luchtvaarttechnologie richt je je vooral op het ontwerpen en maken van vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Je werkt daarmee aan een gedegen technische achtergrond. Dat maakt jou interessant voor werkgevers in verschillende sectoren. Uiteraard in de internationale luchtvaart. En ook in bijvoorbeeld de ruimtevaart en auto-industrie. 

  Precision Engineering 
  Tijdens de opleiding Precision Engineering leer je complexe stilstaande en/of bewegende systemen met behulp van mechanisch onderdelen, elektrische circuits en digitale technieken tot op de miljoenste millimeter nauwkeurig te ontwerpen en te bouwen. Je krijgt vooral inzicht in de maakbaarheid van complexe en zeer precieze systemen of structuren.  


  www.inholland.nl

  Diermanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en het welzijn van dieren. De opleiding richt zich voornamelijk op non-productiedieren en de sector daaromheen. Daarmee is onze opleiding uniek in Europa. Non-productiedieren zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren, dieren in dierentuinen en kinderboerderijdieren. Ook proefdieren, dieren in het wild en dieren die een belangrijke rol spelen in de zorg behoren hiertoe. Jij bepaalt tijdens je studie zelf waarin je je als toekomstig manager wilt specialiseren. De centrale vraag tijdens de opleiding Diermanagement is: hoe gaan we met dieren om en welke waarde hebben dieren voor ons? Ethiek, welzijn en gedrag zijn daarom belangrijk binnen de opleiding. Diermanagement is een internationaal georiënteerde opleiding, want we kijken ook buiten de eigen landgrenzen naar het welzijn van dieren.


  https://www.hvhl.nl/studeren/opleidingen/bachelor/diermanagement

  Geo Media & Design en Aarde en Klimaat [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere / Dronten / Wageningen.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In de studie Aarde & Klimaat combineer je innovatie met aardrijkskunde. Je gebruikt tijdens je studie geografische informatiesystemen (GIS), geo-ICT en gametechnologie om klimaatvraagstukken te analyseren of beantwoorden.  
  In de studie komen thema's als verdroging, erosie, water- en bodemkwaliteit en een duurzaam voedselsysteem aan de orde.

  Geo-media bestaan uit een combinatie van (toegepaste) aardrijkskunde, media en vormgeven.
  Tijdens de studie Geo media & design ga je hier actief mee aan de slag. Je leert meer over aardrijkskunde, de belangrijkste technologieën en trends, zoals software voor interactieve online kaarten, 3D visualisaties in SketchUp, GIS-software, het Adobe-design-pakket en serious gaming. Ook leer je over datavisualisatie, infographic design, data analyse, GIS en cartografie. Je leert hoe steden zijn opgebouwd en hoe mensen de steden van de toekomst vormgeven. Je gebruikt de nieuwste technologieën om maatschappelijke ontwikkelingen in beeld te brengen. Je kunt complexe geografische informatie en data concreet maken in digitale toepassingen


  https://www.aereshogeschool.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/geo-media-en-design

  Groene studies over natuur & plant, de mens en zijn leefomgeving [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere / Dronten / Wageningen.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In deze voorlichting worden studies gepresenteerd die  gaan  om de relatie tussen mens en natuur in de breedste zin. Wat biedt de natuur de mens, en andersom? En wat kunnen ze van elkaar leren? Wat is de rol van natuur voor de mens en zijn leefomgeving? Wat kunnen planten en dieren voor rol spelen? De plant als voedsel en als aankleder van de leefomgeving.

  • Biologie, voeding & gezondheid
  • Bloemsierkunst
  • Docent en kennismanager Bloemsierkunst
  • Docent en kennismanager Natuur en Communicatie
  • Docent en kennismanager Tuin en Landschap
  • Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw
  • Geo media en design
  • Toegepaste biologie
  • Tuinbouw en Akkerbouw

  https://www.aereshogeschool.nl/voltijd

  Industrieel product ontwerpen [HBO]


  Aangeboden door: De Haagse Hogeschool te 's-gravenhage.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Mens en Techniek Bewegingstechnologie


  https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/mens-en-techniek-bewegingstechnologie-voltijd

  Kust-en Zeemanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Houd jij ook zo van de zee? Heb jij ook gezien dat daar van alles verandert? De klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de ecologie van de oceanen en kustgebieden. Met de stijging van de zeespiegel worden de kusten en stranden kleiner. Tegelijkertijd neemt het gebruik van de kustgebieden toe. Deze veranderingen vragen om acties. Acties om de kust en de zee met al wat daar leeft te beschermen, terwijl we er toch gebruik van blijven maken. Dit is waar de kust- en zeemanager zich mee bezig houdt op nationaal en internationaal niveau. Ben jij betrokken en avontuurlijk? Breng jij de partijen dicht bij elkaar? Vind jij biologie, economie of aardrijkskunde leuke vakken? Duik dan in de wereld van Kust- en Zeemanagement.


  https://www.hvhl.nl/studeren/opleidingen/bachelor/kust+en+zeemanagement

  Land- en Watermanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  Heb je net je mbo-diploma behaald of ga je dat binnenkort halen? Zie je op tegen nog een vierjarige opleiding, maar wil je straks toch op hbo-niveau aan het werk? Kies je heel bewust voor een tweejarige opleiding op hbo-niveau in de wereld van land- en watermanagement? Dan is de associated egree (ad) Land- en Watermanagement een goede keuze voor jou. Hogeschool Van Hall Larenstein heeft in nauwe samenwerking met het werkveld (de waterschappen) een associate degree Land- en Watermanagement ontwikkeld, in voltijd maar ook in deeltijd. Een associate degree is een tweejarige opleiding op hbo-niveau met een internationaal wettelijk erkend ad-diploma.


  https://www.hvhl.nl/studeren/opleidingen/associate+degree/land-+en+watermanagement+voltijd

  Nieuwe technieken en ICT-toepassingen [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere / Dronten / Wageningen.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  We bieden vijf studies aan op het gebied van techniek en/of ict-toepassingen en serious gaming:
  Aarde & Klimaat, Agrotechniek & management / Docent en kennismanager Agrotechniek / Docent en kennismanager Dienstverlening en producten / Geo media en design


  https://www.aereshogeschool.nl/opleidingen/voltijd

  Tuin- en Landschapsinrichting [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  De omgeving waarin wij leven is voortdurend in verandering. Er komen nieuwe parken en natuurgebieden, oude landgoederen worden hersteld, de leefbaarheid van wijken wordt verbeterd door aandacht voor het groen. Niet alleen economische en technische ontwikkelingen spelen een rol, maar bijvoorbeeld ook klimaatverandering. We moeten onze leefruimte steeds aanpassen en verbeteren, op een duurzame manier. Daarvoor hebben we creatieve,  enthousiaste en vooral ook praktische mensen nodig. Voel jij je aangesproken? Bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting houd je je als ontwerper en planvormer bezig met allerlei gebieden: grootschalige, zoals natuur- en recreatieterreinen, woonwijken en landgoederen, maar ook kleinschaliger objecten zoals straten, parken, pleinen en bedrijventerreinen. Je beweegt je op het snijvlak van ontwerp, techniek en beheer: je maakt ontwerpen, maar ook plannen voor de aanpassing of juist de instandhouding van ruimtes. En daarbij houd je rekening met de ruimtelijke indeling, de natuur en ecologie, maar ook met het gebruik door de mens voor recreatie, landbouw of wonen. Met aandacht voor al die verschillende belangen werk je toe naar een realistisch en uitvoerbaar plan.


  https://www.hvhl.nl/studeren/opleidingen/bachelor/tuin+en+landschapsinrichting

  Wismon [HBO]


  Aangeboden door: Overig te Utrecht.Bekend onder het domein: Tussenjaar.
  Aangeboden niveau of sector: Overig / n.v.t

  Wismon

  Mis jij nog een bètavak voor toelating tot je droomstudie?

  Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze.

  Bij WisMon kun je terecht voor een cursus op havo- en vwo-niveau. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nog een bètavak moet inhalen of over moet doen. Bijvoorbeeld als jouw gekozen profiel niet aansluit bij je studiekeuze. Van je studie moet je nu een CCVX voortentamen behalen of een toelatingstoets bij de opleiding afleggen. Of misschien ben je gezakt en moet je een deelcertificaat behalen via het staatsexamen.

  In alle gevallen sluit een cursus bij WisMon perfect aan. Hiermee wordt je, bijvoorbeeld in een tussenjaar, helemaal klaargestoomd om je examen of toelatingstoets te halen.

  https://www.youtube.com/watch?v=LdfbTHFV0zI


  www.wismon.nl

  [HBO/WO] Defensie [HBO]


  Aangeboden door: Ministerie van Defensie te Amsterdam.Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wie wil je worden?

  Defensie is niet zomaar een werkgever. Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair doe je unieke werk- en levenservaring op en ontwikkel je belangrijke competenties, zoals discipline, teamgeest, flexibiliteit, stressbestendigheid en verantwoordelijkheid. Allemaal vaardigheden die je carrière goed van pas komen – of die nu binnen of buiten Defensie ligt.


  www.werkenbijdefensie.nl

  [HBO] Aviation [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Aviation

  De opleiding Aviation bereidt je voor op een baan in de luchtvaart. Je kunt kiezen voor de richting Engineering, waarin vliegtuigonderhoud en het tijdig en veilig inzetten van vliegtuigen centraal staat. Of voor de richting Operations, waarin de focus ligt op de dagelijkse operationele processen op een luchthaven; alles wat tussen landing en vertrek van een vlucht op de grond moet gebeuren, de beveiliging in en om luchthavens en de ontwikkeling van luchthavens en luchtruim. Er is ook een mogelijkheid om piloot of luchtverkeersleider te worden. De opleiding hiervoor vindt deels plaats bij een vliegschool of Luchtverkeersleiding Nederland. Hiervoor geldt een strenge selectieprocedure. 


  https://www.hva.nl/av

  [HBO] Bio-informatica [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Leiden te Leiden.Bekend onder het domein: Exact en Informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Puzzelen achter de computer met gegevens over plant, mens en dier. Dat is de kern van de Bio-informatica. Als Bio-informaticus help je wetenschappelijk onderzoekers bij onderzoek naar erfelijk materiaal (DNA), de oorzaak van erfelijke ziekten, het vinden van nieuwe medicijnen of het verbeteren van voedsel. Vind jij biologie interessant en lijkt het je uitdagend om zelf computerprogramma’s te schrijven? Onderzoek of Bio-informatica de opleiding voor jou is.


  www.hsleiden.nl/bio-informatica-bachelor

  [HBO] Bouwkunde / Civiele Techniek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem en Alkmaar.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Bouwkunde Hogeschool Inholland locatie Alkmaar/Haarlem 

  Bouwkunde is een brede opleiding waarin zowel de techniek van het bouwen, als het ontwerpen van gebouwen en het berekenen van constructies aan bod komt. De bacheloropleiding Bouwkunde leidt je op tot ingenieur. Een ingenieur is technisch goed opgeleid, heeft ruimtelijk inzicht en sterk in de exacte kant: wiskunde en natuurkunde. De bouwwereld is een inspirerende omgeving waar je met behulp van duurzame en innovatieve ontwikkelingen zoals 3D printen mee kunt bouwen aan futuristische gebouwen, maar ook kunt meedenken over een veilige en fijne woon-, werk- en leefomgeving. De bouw is allang niet meer alleen een mannenwereld. Vrouwen vinden steeds meer hun weg in de uitvoering, de constructieve en ontwerpende kant van de bouw.

  Civiele Techniek Hogeschool Inholland locatie Alkmaar

  Nederland is door mensenhanden gemaakt: ons land ligt immers grotendeels onder de zeespiegel. Dankzij dijken, sluizen en gemalen houden wij onze voeten hier nog steeds droog. De uitgebreide infrastructuur van wegen, havens, rivieren en kanalen, en het benutten van aangewonnen land zorgen ervoor dat wij economisch floreren. Nederlanders zijn sterk in de aanleg van infrastructuur in grond-, weg- en waterbouw, ook wel civiele techniek genoemd. Hierbij gaat het om het inrichten van de omgeving, waarbij veiligheid, duurzaamheid en het aanzien van de omgeving een grote rol spelen. Kortom, met de brede voltijd hbo-opleiding Civiele Techniek kun je alle kanten op.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/bouwkunde-voltijd/

  [HBO] Bouwmanagement en Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Ben jij geïnteresseerd in de bouw, vastgoed en stedenbouwkunde en het ontwikkelen van nieuwe bouwprojecten om onze werk, woon en recreatie omgeving aantrekkelijker en leefbaar te maken? Zorg jij dat er in de toekomst voor mensen met een lager inkomen betaalbare woningen gebouwd blijven worden en dat de kantoren die te lang leeg staan een nieuwe bestemming kunnen krijgen? Wil jij meedenken over o.a. het verbeteren van bouwprocessen, duurzaamheid en het toepassen van nieuwe bouwmethoden? Ben jij; ondernemend, goed in organiseren & communiceren en beschik jij over leidinggevende capaciteiten? Dan is Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling jouw opleiding!


  https://www.inholland.nl/opleidingen/bouwmanagement-vastgoed-ruimtelijke-ontwikkeling-voltijd/

  [HBO] Built Environment en Logistiek [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Built Environment (NL, EN)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Onze samenleving verandert voortdurend. De roep om een leefbare en duurzame leefomgeving is groot. De uitdaging is onze steden, dorpen en infrastructuur zo optimaal mogelijk in te richten. Tijdens de technische opleiding Built Environment, die je in het Nederlands en in het Engels kunt volgen, leer je stedelijke en landelijke gebieden te (her)ontwikkelen, duurzame en innovatieve verkeers- en vervoerssystemen te creëren en plannen te vertalen naar ruimtelijke ontwerpen.

  De opleiding kent drie specialisaties: Mobiliteit, Ruimtelijke ordening en planologie en Urban Design. Je maakt hierin een keuze na het eerste semester van jaar 1.

  Studieroute Mobiliteit
  Bij de differentiatie Mobiliteit wordt je opgeleid tot verkeersmanager, mobiliteitsmanager of urban manager. Je beoordeelt de bereikbaarheid van stad, provincie of land; waar is nieuwe infrastructuur nodig, hoe benut je de huidige beter en hoe beïnvloed je het gedrag van reizigers? Na je studie kun je aan de slag bij bijvoorbeeld de overheid, een adviesbureau of vervoersmaatschappij.

  Studieroute Ruimtelijke ordening en planologie
  Bij de differentiatie Ruimtelijke ordening en planologie wordt je opgeleid tot urban manager, strategisch planoloog of gebiedsontwikkelaar. Je beoordeelt de inrichting van stad of platteland; waar komt de nieuwbouwwijk, is stadsvernieuwing noodzakelijk om het stadshart aantrekkelijker te maken, is alles financieel haalbaar, hoe reageren belanghebbenden? Na je studie kun je gaan werken in het bedrijfsleven of de non-profitsector zoals een gemeente.

  Studieroute Urban Design
  Bij de differentiatie Urban design wordt je opgeleid tot gebiedsontwikkelaar of stedenbouwkundig ontwerper. Je gaat aan de slag met de nieuwe inrichting van stad of platteland; je maakt schetsen, maquettes en computertekeningen, je beoordeelt de duurzame en maatschappelijke toepassingen. Na je studie kun je gaan werken in het bedrijfsleven of de non-profitsector zoals een gemeente.


  Logistiek

  We bieden twee logistieke hbo-bacheloropleidingen aan: Logistics Management en Logistics Engineering. Deze opleidingen kun je ook in het Engels volgen.

  Logistiek gaat over het organiseren en plannen van goederen-, informatie- en mensenstromen op de snelste manier tegen de laagste kosten waarbij ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Bij ons kun je je verdiepen in de economische of de technische kant van de logistiek.

  Logistics Management (NL, EN)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  In deze economische opleiding ga je je verdiepen in hoe logistiek beter en efficiënter georganiseerd kan worden. Hierbij ligt het accent op marketing, sales en economische aspecten. Je begeeft je in een internationaal vakgebied dus er is veel aandacht voor logistiek in de internationale context en de Engelse taal. Aan het einde van het tweede studiejaar kies je één van de specialisaties: voorraadmanagement, productielogistiek, transport, warehousing, zorglogistiek of evenementenlogistiek. Na je studie zorg jij als logistiek manager voor een optimale communicatie en een slimme organisatie van logistieke processen. Je kunt aan de slag gaan als logistiek analist, logistic engineer, supply chain planner, inkoopmanager, supply chain manager of projectmanager.

  Logistics Engineering (NL, EN)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  In deze technische opleiding ga je je verdiepen in hoe logistiek beter en efficiënter georganiseerd kan worden. Hierbij ligt het accent op de techniek en ICT. Je begeeft je in een internationaal vakgebied dus er is veel aandacht voor logistiek in de internationale context en de Engelse taal. Aan het einde van het tweede studiejaar kies je één van de specialisaties: voorraadmanagement, productielogistiek, transport, warehousing, zorglogistiek of evenementenlogistiek. Na je studie zorg jij er logistiek engineer voor dat de juiste mensen, materialen en informatie op het juiste moment op de juiste plaats zijn tegen zo laag mogelijke kosten en inspanningen. Je kunt aan de slag gaan als logistiek analist, supply chain planner, consultant ICT, inkoopmanager, supply chain manager of projectmanager.


  https://www.buas.nl/studeren-bij/opleidingen

  [HBO] Food Commerce & Technology [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Vind je het interessant om te weten hoe onze voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd? Wil je weten hoe deze op kwaliteit of veiligheid worden gecontroleerd? Wat is nu precies food safety (of voedselveiligheid) en welke eisen gelden hiervoor? Wat maakt een product nu echt gezond of lekker? Hoe kom je er precies achter wat de consument wil of waar hij nu en in de toekomst behoefte aan heeft? Hoe kunnen we het eetpatroon van de consument gezonder maken en goed uitleggen wat voor hem of haar het beste product is? Wat maakt producten of productiemethoden duurzaam? Kortom: er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Ga jij die uitdaging aan? Kies dan voor de opleiding Food Commerce and Technology.

  Hogeschool Inholland biedt deze opleiding in Amsterdam en Delft aan.


  www.inholland.nl/food

  [HBO] Games en Media [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Games

  Creative Media and Game Technologies | International Game Architecture and Design (EN)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Droom jij van werken in de game-industrie? Onze Engelstalige game-opleiding is één van de beste in de wereld. Tijdens je studie kun je je eigen route naar je droombaan uitstippen. In het eerste jaar kies je uit één van de volgende specialisaties: 3D Visual Arts, Programming, Design & Production. In ieder blokproject kies je een rol uit jouw studierichting, zodat je je kunt ontwikkelen tot een ware specialist. Tijdens het tweede jaar kun je van pad veranderen om een ​​algemene gameontwikkelaar met verschillende vaardigheden te worden, of je kunt in je specialisatie blijven voor de resterende projecten. Je werkt met de nieuwste tools, soft- en hardware aan echte games in onze simulatie Game Studio; je ontwikkelt een reeks basis- tot expertvaardigheden en past deze toe in echte projecten voor uitgebrachte games. Daarnaast verdiep je je in de game-technologie van de toekomst, denk aan procedural content generation, deep learning, artificial intelligence, photogrammetry en meer. Tijdens je studie bouw je een portfolio op dat je tijdens je afstudeerjaar afrondt. Dit zal je helpen bij het vinden van een baan in de game-industrie. Na je studie kun je gaan werken in functies als Character Artist bij Hangar 13, Animator bij Guerrilla Games of Gameplay Programmer bij DICE.


  Media

  Creative Business (EN)

  hbo-bacheloropleiding - BA - 4 jaar

  Met deze Engelstalige opleiding wordt je een expert in creatieve concepten, consumentbeleving, trends en ontwikkelingen, scripts, formats en management. Je verdiept je in radio, tv, magazines, VR/AR en online media platforms en werkt aan opdrachten voor bedrijven in het Production House, het multimediaal leerbedrijf van de opleiding. Je maakt ook concepten en producties voor de media HUB van BUas. Afhankelijk van je interesse kies je voor de afstudeerrichting Content, Productie of Marketing. Na je studie kun je 'achter de schermen' werken bij productiebedrijven, entertainmentbureaus, internetproviders, televisie- en radiostations en de marketingafdelingen van grote bedrijven waar je aan de slag kunt als mediaplanner, project-, content- of marketingmanager, communicatie adviseur of producent.


  https://www.buas.nl/studeren-bij/opleidingen

  [HBO] Informatica, Technische Informatica, Business IT en Management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Alkmaar, Diemen en Haarlem.Bekend onder het domein: Exact en Informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Business IT & Management
  Als afgestudeerde van de opleiding Business IT & Management help je bedrijven bij het gebruik en het verbeteren van de informatiesystemen (zoals de cijferadministratie en het roostersysteem op je school). Binnen het bedrijf treed je op als adviseur of als leidinggevende. Je zorgt voor een goede en actuele informatievoorziening, die nodig is om het bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Je bedenkt creatieve oplossingen, maar je staat tegelijkertijd midden in de praktijk. Je werk is dienstverlenend en ondersteunend, maar ook coördinerend en aansturend. Bij de vierjarige opleiding Business IT & Management ligt de nadruk op analyse, ontwikkeling en invoering van ICT in bedrijfsprocessen. Vaak moet je daar de bedrijfsprocessen voor aanpassen.

  Informatica
  We leven in het tijdperk van digitale devices: laptops, mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Het bedrijfsleven, het onderwijs, de gezondheidszorg en media kunnen niet meer zonder ICT. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de vraag naar jonge, goed opgeleide informatici is en blijft groot.

  Informatica is een brede opleiding met een gevarieerd aanbod aan vakken. In het docententeam vind je experts op uiteenlopende gebieden als software development, interaction design en netwerktechnologie. Het onderwijs sluit nauw aan bij de praktijk. Met de opleiding Informatica leg je een stevige basis voor tal van functies in de ICT-sector.

  Technische Informatica
  Bij de vierjarige bacheloropleiding Technische Informatica ligt de focus op het ontwerpen en ontwikkelen van technische ICT-systemen en systemen voor technische producten. Je leert de weg te vinden tussen hardware en software. Denk bijvoorbeeld aan ICT voor apparaataansturing. Na je opleiding kun je robotsystemen ontwikkelen en programmeren. Daarnaast weet je alles over het aansturen, koppelen, beheren en monitoren van apparaten. Ook kun je gaan werken op het gebied van embedded en realtime systemen.


  https://www.inholland.nl

  [HBO] Lerarenopleiding 1e graad Lichamelijke Opvoeding [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De bacheloropleiding Leraar Lichamelijke Oefening vo eerstegraads is een voorbereiding op het beroep leraar. Je wilt jonge mensen leren bewegen en sporten en bent daarnaast fit, enthousiast en graag actief. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) krijg je een uitgekiend opleidingsprogramma en colleges waarin onderwijskundige onderwerpen centraal staan. Je leert leiding te geven aan groepen en ontwikkelt organisatorische vaardigheden. Tevens leer je om onderzoeksvaardigheden en analyses terug te laten komen in de onderwijsleersituaties van het bewegen.


  www.hva.nl/opleiding/voltijd/lichamelijke-opvoeding

  [HBO] Life Sciences en Chemistry [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
  In de praktijkgerichte opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek staat laboratoriumonderzoek naar chemische processen in levende organismen centraal. Je leert analysetechnieken, krijgt inzicht in de stofwisseling en het immuunsysteem en doet kennis op over microbiologie, hematologie, biochemie en DNA-technieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je experimenten uitvoert en je onderzoekt vraagstukken rond ziekte en herstel. Na deze vierjarige voltijd hbo-opleiding kun je als analist aan de slag in de medische diagnostiek of in de bioresearch.

  Biotechnologie
  Centraal in de opleiding Biotechnologie staat het produceren van bruikbare stoffen met behulp van levende organismen. Je krijgt inzicht in de chemische en celbiologische processen en onderzoekt menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal. Je leert DNA-technieken en doet kennis op over microbiologie, biotechnologie, biochemie en bio-informatica. Bijvoorbeeld over hoe de stofwisseling van bacteriën precies verloopt en wat de rol van enzymen is bij het maken van brandstof uit plantaardig en dierlijk afval. Er zijn twee velden waarin je kunt afstuderen. Je kan je specialiseren in groene biotechnologie óf je specialiseert je als een analist die zich in een laboratorium bezig houdt met de (door)ontwikkeling van voedselproducten.

  Chemie
  De brede opleiding Chemie van Hogeschool Inholland richt zich op de analytische chemie. Je krijgt inzicht in de wereld van moleculen en atomen, ontwikkelt goede laboratoriumvaardigheden en ontwerpt en realiseert nieuwe chemische stoffen. Hoe werken de meest geavanceerde analysetechnieken? Hoe ontwikkel je nieuwe medicijnen? Wat is een goede manier van monstervoorbereiding? Aan het einde van deze voltijd hbo-opleiding weet je om te gaan met deze vraagstukken en kun je als chemisch analist aan de slag.

  Bij hogeschool Inholland kan je deze opleidingen in Amsterdam volgen.


  www.inholland.nl/lsc

  [HBO] Maritiem Officier [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Maritiem Officier (Hogere Zeevaartschool)
  Tijdens de opleiding Maritiem Officier leer je om zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren en om een schip in bedrijf te houden en te exploiteren (d.w.z. het vervoeren van goederen of personen met het schip). Het is jouw verantwoordelijkheid dat het schip met zijn lading en bemanning veilig en snel op de plaats van bestemming komt. Je loopt wacht op de brug van het schip, zorgt voor de lading en/of passagiers en bent verantwoordelijk voor de technische installaties. Na de opleiding is het uiteraard de bedoeling dat je gaat varen. Maar tijdens de opleiding word je ook voorbereid op een eventuele latere carrière aan de wal.


  www.hva.nl/ma

  [HBO] Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd, duaal

  In de bacheloropleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) staan techniek, gezondheidszorg en mensen centraal. Je leert bijvoorbeeld hoe je een röntgenfoto van een gebroken been maakt of een bestralingsplan voor de behandeling van een patiënt met kanker. Ook de berekening rond een te hard werkende schildklier en een echografie van bloedvaten in de buik komen aan bod. Verder leer je hoe je een patiëntonderzoek kunt uitvoeren met behulp van een CT of een MRI-scan. Omgang met patiënten en de werking van de verschillende apparaten en onderzoekstechnieken zijn belangrijke aspecten die tijdens deze voltijd hbo-opleiding aan bod komen. Daarnaast leer je sociale vaardigheden, wordt er gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je hoe je een onderzoek opzet en uitvoert.

  Binnen het werkgebied van de medische beeldvorming en de bestraling vindt veel ontwikkeling plaats in onderzoekstechnieken en innovatie van apparatuur, waarmee je als beroepsbeoefenaar goed moet kunnen werken. Dit maakt het werk dynamisch. Gedurende de opleiding leer je omgaan met veranderingen, zodat je daar later op kunt inspelen.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/medisch-beeldvormende-en-radiotherapeutische-technieken-voltijd

  [HBO] Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs (Exacte vakken) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs
  Met een opleiding tot tweedegraads leraar ontwikkel je je tot een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren. Je bent hun rolmodel en inspirator. Tijdens de opleiding volg je een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel aandacht is voor kennis van het schoolvak, didactische werkvormen en vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen en je leerlingen te begeleiden.  Ook leer je hoe je omgaat met verschillen in bijvoorbeeld sociale afkomst, culturele achtergrond en interesses. Je weet hoe je een sfeer van veiligheid en vertrouwen kunt creëren, zodat je leerlingen met plezier naar school gaan. Al deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de diverse stages die je volgt.

  Deze voorlichting is bedoeld voor aankomend docenten met een voorkeur voor exacte vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De voorlichting voor overige vakken wordt op woensdag aangeboden.


  .www.hva.nl/interessegebieden/onderwijs-en-opvoeding/opleidingen/opleidingen

  [HBO] Opleiding tot Fysiotherapeut [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Fysiotherapie

  Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het herstelproces van het bewegingsapparaat van mensen. Je onderzoekt, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen: van sportblessures tot klachten na ziekte. Je leert als fysiotherapeut in opleiding vanuit het bewegend functioneren binnen de grootstedelijke context, hoe je (een groep) mensen kunt onderzoeken, behandelen en begeleiden. Je krijgt kennis op het gebied van het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden. De focus ligt op de complexe ziektebeelden die in de grote stad voorkomen. De focus van de fysiotherapeut verschuift van ziekte en zorg naar de gezondheid en het beweeggedrag van mensen.

  www.hva.nl/opleiding/voltijd/fysiotherapie


  www.hva.nl/opleiding/voltijd/fysiotherapie

  [HBO] Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd
  Oefentherapie

  Over de meeste bewegingen en houdingen denk je helemaal niet na; je maakt ze automatisch. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor je lijf. Deze kunnen klachten als rug-, nek- of schouderpijn

  veroorzaken. Ook ziektes als reuma, astma of stress kunnen fysieke klachten opleveren. De oefentherapeut analyseert samen met zijn cliënten welk gedrag de klachten veroorzaakt of verergert. Hij leert hen bij het sporten en bewegen hun spieren anders te gebruiken of hun levensstijl zo aan te passen dat zij die klachten zelf kunnen verhelpen en voorkomen. Mensen die vaak een beroep doen op een oefentherapeut zijn o.a. zwangere vrouwen, muzikanten, ouderen, (prof)sporters, dansers en menselijk met een fysiek zwaar beroep zoals horecamedewerkers, stratenmakers en verhuizers. Vind je het leuk om je te specialiseren in een bepaalde doelgroep? Dan kun je bijvoorbeeld een kinderoefentherapeut, arbeids- en bedrijfsoefentherapeut of geriatrisch revalidatieoefentherapeut worden. Als oefentherapeut kun je bij veel verschillende organisaties aan de slag. Denk aan een revalidatiecentrum, bedrijf of gemeente. Je kunt natuurlijk ook je eigen praktijk starten.

  www.hva.nl/opleiding/voltijd/oefentherapie
   

  www.hva.nl/opleiding/voltijd/oefentherapie

  [HBO] Opleiding voor Ergotherapie [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Ergotherapie Wil je graag leren hoe je mensen kunt coachen, begeleiden en adviseren? En spreekt het je aan om medische, psychologische en sociologische kennis met elkaar te combineren? Dan zou de opleiding ergotherapie wel eens heel goed bij jou kunnen passen. Als ergotherapeut ondersteun je mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat zij dagelijkse activiteiten als sport, werken, spelen, koken of studeren weer kunnen uitvoeren. Daarbij kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan. Een man heeft na een auto-ongeluk blijvende rugklachten. Hoe kan hij een hele dag op kantoor achter zijn bureau zitten? Een meisje van 10 jaar oud heeft moeite met het leren schrijven. Hoe kan zij toch goed meekomen met de rest van de groep op school? Een meneer van zeventig heeft dementie. Hoe kan hij veilig en zelfstandig thuis blijven wonen? Deze mensen kom je tegen als je bent opgeleid tot ergotherapeut. www.hva.nl/opleiding/ergotherapie


  www.hva.nl/opleiding/ergotherapie

  [HBO] Sportkunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In het kort

  De waarde van gezondheidsbevordering neemt toe in de maatschappij. Bewegen en sport spelen hierin een belangrijke rol. Hoe motiveer jij mensen om gezond te worden én te blijven? Hoe kun je iemand met een beperking laten sporten? Hoe blijven werknemers langer fit en vitaal? Hoe zet je sport in als bindmiddel in de wijk? Kortom, wil je actief bijdragen aan een gezonde samenleving? Volg dan de opleiding Sportkunde. Als sport- en leefstijlprofessional stimuleer jij individuen en groepen bij het ontwikkelen van een actieve en gezonde leefstijl.

   

  Voor wie

  Jij houdt zelf van bewegen en vindt gezond zijn belangrijk. Daar wil je ook graag anderen bij helpen. Mensen inspireren om samen te sporten en gezonder te leven; daar zou jij je graag voor inzetten. In teamverband bedenk je daar creatieve oplossingen voor. Die samenwerking geeft je energie. Via Sportkunde aan Hogeschool Inholland maak jij van een gezonde levensstijl je beroep

   

  Na jouw diploma

  Met jouw diploma heb je het bewijs in handen: jij hebt je ontwikkeld tot dé sport- en leefstijlprofessional. Je helpt mensen om gezond te gaan leven, alleen of in een groep. Je durft zelf met creatieve ideeën te komen om mensen te laten sporten en bewegen en bent verantwoordelijk voor projecten die dat mogelijk maken. Zo zorg jij ervoor dat onze samenleving gezonder wordt.

  Dit is straks jouw werkveld
  Je kunt met je diploma Sportkunde terecht bij diverse instellingen en bedrijven in diverse sectoren, zoals sport, recreatie, gemeenten en overheden, zorg en welzijn.

   


  https://www.inholland.nl/opleidingen/sportkunde-voltijd

  [HBO] Verloskunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In  de  bacheloropleiding Verloskunde leer je hoe je zwangere vrouwen en  hun partners begeleidt tijdens de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je verdiept je in de (patho)fysiologische veranderingen die bij de vrouw plaatsvinden en in de groeiontwikkeling van de baby. Omdat je het normale proces door en door leert kennen, kun je goed inschatten wanneer zich complicaties kunnen voordoen. Hierop onderneem je actie. Naast het opsporen van mogelijke risico's, besteed je ook veel tijd aan voorlichting en begeleiding van alle soorten aanstaande ouders. Aan het einde van de opleiding beschik je over de (medische) kennis, communicatie, verloskundige vaardigheden en academische vorming om je clienten op wetenschap gebaseerde zorg op maat te bieden.

  Hoe maak je gebruik van inzicht, handen en instrumenten bij de begeleiding van zwangere vrouwen? Wat kan de zwangere vrouw doen om de kans op een gezond kind te verhogen? Zijn er factoren die een goede start van dit kind mogelijk belemmeren? Welke zorg heeft deze specifieke vrouw nodig? Om dit soort vragen draait het bij deze opleiding. Gaat het welzijn van zwangere vrouwen, hun partners en pasgeboren baby's jou aan het hart? Ben jij zelfstandig, nauwkeurig en stressbestendig? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen? Sta je nieuwsgierig en krachtig in het leven? Dan is de vierjarige voltijd hbo-opleiding Verloskunde jou op het lijf geschreven!

  Deze opleiding wordt door hogeschool Inholland in Amsterdam aangeboden.


  www.inholland.nl/verloskunde

  [HBO] Verpleegkunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd, duaal

  Gezondheidszorg staat centraal in de brede bacheloropleiding Verpleegkunde (hbo-v). Je leert alles over de zorg en begeleiding van mensen en krijgt inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je leert welke verpleegkundige handelingen worden uitgevoerd bij verschillende doelgroepen. Wat hebben oudere zorgvragers nodig? En hoe ga je om met mensen met een psychiatrische ziekte of verstandelijk beperkte cliënten?

  Aan het einde van deze vierjarige opleiding ben je hiervan helemaal op de hoogte
  en kun je als verpleegkundige de arbeidsmarkt op. Daarnaast leer je verpleegkundig redeneren en met een kritische blik te kijken naar de verpleegkundige beroepsuitoefening, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg te verbeteren.

  Wat zijn de belangrijkste taken van een verpleegkundige in de verschillende settings? Hoe functioneert een ziekenhuisafdeling? Wat zijn de werkzaamheden van een wijkverpleegkundige? Welke rol heb je als verpleegkundige in de psychiatrie? Om dit soort vragen draait het bij de opleiding Verpleegkunde. Wil jij graag iets voor anderen betekenen? Ben je sociaal en communicatief ingesteld? Houd je van coördineren en samenwerken? En wil je na je studie werken in de gezondheidszorg? Dan is de voltijd hbo-opleiding Verpleegkunde jou op het lijf geschreven!

  Deze opleiding biedt hogeschool Inholland op de volgende plaatsen aan: Amsterdam (voltijd en duaal) en Alkmaar (voltijd).


  www.inholland.nl/verpleegkunde

  [HBO] Voeding en Diëtetiek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Voeding en Diëtetiek

  In het eerste jaar volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat jij later wilt worden. Je werkt aan oplossingen voor voedings- en voedselproblemen in de stad, leert alles over voeding voor de gezonde mens en verdiept je in allerlei voedingsmiddelen in supermarkten.

  Na afloop van jaar 1 kies je samen met jouw ontwikkelingscoach de modulus voor het twee en derde jaar die passen bij jouw studiepad.

  Binnen de door jou gekozen modules werk je in of met de praktijk, soms ook met professionals uit andere vakgebieden. Bij de modules gericht op diëtetiek werk je bijvoorbeeld samen met professionals op het gebied van fysiotherapie, oefentherapie en/of psychologie.

  Kies je voor modules waarin je alles leert over het ontwikkelen van gezondheidsinterventies voor verschillende doelgroepen, dan werk je samen met diverse partners van de HvA, bijvoorbeeld met de gemeente Amsterdam en de GGD. Bij modules gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten, werk je samen met allerlei organisaties en bedrijven, van retail- tot festivalorganisatoren. 


  www.hva.nl/opleiding/voltijd/voeding-en-dietetiek

  [WO] Informatica [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In ons dagelijks leven worden we steeds afhankelijker van automatisering. Overal waar informatiesystemen zijn, heb je te maken met informatica. Van streamingdiensten als Spotify en Netflix, medische toepassingen tot de big data van de bankwereld. Informatica studeren is meer dan programmeren; je integreert wiskunde en logica om systemen en oplossingen te ontwikkelen die in allerlei velden toepasbaar zijn, van het bedrijfsleven tot de gezondheidszorg, van kunstmatige intelligentie tot webapplicaties.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/informatica

  (WO) Cluster Voeding [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Communicatie & life sciences
  Je wordt opgeleid tot bruggenbouwer tussen mensen met verschillende achtergronden en belangen. Wat je leert over communicatie pas je bij deze opleiding toe op actuele life science thema’s zoals voeding, gezondheid, duurzaamheid, klimaatverandering,natuurbeheer of verstedelijking.

  Gezondheid en maatschappij
  Zet je in voor een gezonde maatschappij vanuit een sociaalwetenschappelijke invalshoek. Je leert dat gezondheid van mensen veel te maken heeft met hun leefstijl en leefomgeving.

  Food technology (Levensmiddelentechnologie)
  De levensmiddelenindustrie is de grootste industrietak van ons land. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten zijn belangrijk om een goede concurrentiepositie te houden en om in te spelen op de wensen van de consument. Levensmiddelentechnologen leveren de kennis voor deze voortdurende vernieuwing. Deze opleiding is volledig in het Engels.

  Voeding & gezondheid
  Voedingskundigen willen de gezondheid van mensen handhaven of verbeteren door middel van gezonde voeding. Bij deze opleiding kom je alle aspecten van de voeding van mensen tegen: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het nuttigen, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid.


  https://www.wur.nl/nl/onderwijs-opleidingen/bachelor/bsc-opleidingen/bsc-voeding-en-gezondheid.htm

  (WO) Scheikundige Technologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Hoe kun je chemische processen efficiënter laten verlopen terwijl je de CO2-uitstoot in de industrie terugdringt? Als je koolstofdioxide al grotendeels in de schoorsteen wilt kunnen filteren, hoe moet zo’n filter er dan uitzien? Welke samenstelling heeft een materiaal dat supergeleidend is bij een relatief hoge temperatuur en hoe maak je dat? Als dit soort uiteenlopende vragen jou intrigeren, dan is de driejarige Engelstalige bachelor Chemical Science & Engineering de juiste keuze voor jou. 

  In deze bacheloropleiding richt je je op de technologische toepassing van de chemie. Met andere woorden: je wordt expert in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe (duurzame) processen en materialen, met chemie als vertrekpunt.


  https://www.utwente.nl/en/education/bachelor/programmes/chemical-science-engineering/

  (WO) Technische Bedrijfskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Ben jij analytisch en doelmatig, maar ook ondernemend en richtinggevend? Wil jij commerciële bedrijven of andere organisaties – zoals een ziekenhuis of overheidsinstelling – beter helpen presteren en samenwerken in onze complexer wordende maatschappij? Zoek je een praktijkgerichte, academische opleiding waarin je expertise opbouwt op het gebied van technologie, menselijk gedrag én bedrijfsprocessen? Dan is de driejarige Engelstalige bachelor Technische Bedrijfskunde (TBK) / Industrial Engineering & Management (IEM) aan de Universiteit Twente (UT) de juiste keuze voor jou.


  www.utwente.nl

  Actuariele wetenschappen, Econometrie en Business Analytics [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.

  Een actuaris houdt zich bezig met risicomanagement bij pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Het gaat steeds om de relatie tussen toevallige gebeurtenissen en financiële risico’s. Als econometrist probeer je met wiskundige modellen, zoals die van het Centraal Planbureau, ontwikkelingen in de economie te beschrijven en te voorspellen. Zo bereken je bijvoorbeeld de gevolgen van loonmatiging, accijnsverhoging en renteverlaging. Operationeel researchers proberen om processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Denk aan het plannen van incheckbalies en het verzorgen van de bagageafhandeling op Schiphol. Alle drie maken ze gebruik van wiskunde, statistiek en informatica, gekoppeld aan economische, juridische en belastingtechnische kennis.


  http://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/bacheloropleidingen.html

  Beta-gamma [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Bèta-gamma is iets voor jou als je breed geïnteresseerd bent en vraagstukken van meerdere kanten wilt bekijken. Je denkt graag kritisch na over onderwerpen die liggen op het snijvlak van natuurwetenschappen en de mens, wilt problemen concretiseren én er over filosoferen. Je bent goed in bètavakken, maar kunt en wilt meer. Bij Bèta-gamma ontwikkel je een brede basiskennis en word je tegelijkertijd opgeleid tot specialist in een door jou gekozen wetenschap. Op deze manier leer je beter te communiceren met andere specialisten om zo gezamenlijk een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.


  www.uva.nl/bg

  Biologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Biologie


  www.uva.nl

  Biomedische wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Biomedische wetenschappen

  Je richt je bij Biomedische wetenschappen op de biologie van de gezonde en de zieke mens. Je  leert wetenschappelijk onderzoek doen naar het ontstaan en verloop van ziektes en naar de mogelijkheden tot ingrijpen daarin en voorkomen ervan. Je kijkt hierbij naar alle niveaus: van molecuul tot hele humane populaties. Je carrièremogelijkheden zijn uitgebreid: niet alleen in het onderzoek maar ook in het bedrijfsleven, gezondheidsinstellingen, farmaceutische industrie of patiëntenorganisaties.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/bio-medische-wetenschappen/bio%e2%80%93medische-wetenschappen.html

  Cognition, Language and Communication [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Cognition, Language and Communication


  www.uva.nl/ba-cognition-language-communication

  Computational social science [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Hoe kunnen we digitale interventies ontwikkelen die de politieke en maatschappelijke betrokkenheid van burgers vergroten? Of die vrijheid, welzijn en ecologie kunnen versterken? Wat betekent het om mens te zijn als steeds meer menselijke vaardigheden, zoals geheugen en besluitvorming, zijn ingebed in technologie? De bacheloropleiding Computational Social Science gaat studenten academisch opleiden om creatieve en op onderzoek gebaseerde antwoorden te geven op dit soort vragen en zelf duurzame digitale interventies te ontwikkelen.

  De opleiding kreeg deze week groen licht van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO en is daarmee de eerste opleiding in zijn soort in de wereld. ‘Deze bacheloropleiding komt op het juiste moment, gezien de snelle digitalisering van een steeds globalere wereld’, stellen de oprichters.


  www.uva.nl

  Economics and Business (ENG) en Fiscale economie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.

  In de bachelor Economics & Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie) staat economie en menselijk gedrag centraal. Wil je weten waarom individuen/bedrijven/overheden bepaalde keuzes maken? En wil je ontdekken welke invloed deze keuzes hebben op ons dagelijks leven en de maatschappij? Dan is Economics & Business Economics jouw studie. Je analyseert maatschappelijke vraagstukken vanuit de micro- en macro-economie, en je kijkt daarbij ook naar zaken als financiering, organisatiemodellen en accounting. Datavakken, zoals wiskunde en statistiek, helpen je bij het maken van deze analyses. Een goede wiskundige basis is dan ook belangrijk.  Als fiscalist help je één van de meest complexe financiële systemen vorm te geven: ons belastingstelsel. Iedere burger in Nederland betaalt belasting, dus alle lagen van de maatschappij komen ermee in aanraking. Omdat iedere euro maar één keer uitgegeven kan worden, moet er goed gekeken worden waaraan de overheid haar geld besteedt. Zorg, onderwijs, cultuur, defensie of toch infrastructuur? Je moet gedegen kennis van de economie, het belastingrecht én de maatschappij hebben om goede belastingtechnische beslissingen te kunnen nemen. Fiscalisten zijn dan ook erg gewild op de arbeidsmarkt, je krijgt vaak al een baan aangeboden voordat je bent afgestudeerd. 


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors

  Future Planet Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Onze manier van leven is steeds minder houdbaar. Vervuiling neemt toe, hulpbronnen raken op, diersoorten sterven uit en het klimaat verandert. De oorzaken zijn complex. Bij Future Planet Studies analyseren we de onderliggende processen en onderzoeken we de alternatieven: wat kunnen we doen om een duurzame toekomst te creëeren?

  We zoeken naar innovatieve oplossingen, zoals hernieuwbare vormen van energie, een verantwoorde voedselproductie en houdbare watervoorziening. Vanuit de bètakant kijken we daarbij naar aardwetenschappen, biologie en scheikunde. Tegelijkertijd kijken we naar de sociale, politieke en economische factoren die het gedrag van mensen bepalen. 


  www.uva.nl/fps

  Geneeskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Waarom Geneeskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam?
  • Gericht op team vorming: Het AMC gelooft dat we door samen te werken betere resultaten boeken. En dit kun je goed merken wanneer je hier studeert. Zo vinden we het belangrijk dat studenten leren om complexe zorgproblemen in (interprofessionele) teams op te lossen.
  • Nieuwe en actieve onderwijsmethoden: Door nieuwe onderwijsvormen, stimuleren we onze studenten om een actieve leerhouding aan te nemen. Zo is er veel kleinschalig onderwijs, maar ook nieuwe innovatieve onderwijsmethoden zoals e-learning en Team Based Learing.
  • Toekomstgericht onderwijs: de (medische) wereld verandert snel en de onderwijsfocus moet daarom niet liggen op het overbrengen van onze huidige kennis alleen. We leiden onze studenten op tot generalisten die in staat zijn om hun dagelijkse werkzaamheden aan te passen aan nieuwe kennis en technieken. Bovendien willen we hen opleidingen tot artsen die maatschappelijk verantwoord en professioneel handelen.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/geneeskunde/geneeskunde.html

  Health [WO]


  Aangeboden door: Maastricht University te Maastricht.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Geneeskunde
    Leer vanaf dag 1 niet alleen de theorie, maar oefen ook meteen medische vaardigheden op elkaar en op acteur patiënten.

  Gezondheidswetenschappen
  Bestudeer in jaar 1 gezondheid in de breedste zin, specialiseer in jaren 2 en 3 in een van de volgende vijf richtingen: geestelijke gezondheidszorg, management & beleid, biologie, preventie of difitale technologie.

  Biomedical Sciences
  Onderzoekt hoe het menselijk lichaam functioneert tijdens ziekte en gezondheid en zoekt naar manieren om ziektes te bestrijden en het lichaam te versterken; van moleculen tot cellen tot organen tot het hele lichaam.

  European Public Health
  Bekijkt volksgezondheidsbeleid in relatie tot politiek, bestuur en management vanuit een nationaal, Europees en globaal perspectief.

  Psychology
  Je bestudeert interne, mentale processen zoals geheugen, taal, denken en waarnemen en leert over de hersenactiviteit als bron van ons gedrag.


  www.maastrichtuniversity.nl

  Informatiekunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Informatiekunde

  Welke rol speelt ICT in  informatie- en communicatieprocessen? Die vraag stel je jezelf bij de opleiding Informatiekunde. Je combineert inzichten uit de informatica, bestuurs- en organisatiekunde, psychologie en communicatiewetenschappen. Je houdt je bezig met hoe ICT kan worden ingezet om mensen en organisaties optimaal te ondersteunen. Afgestudeerden Informatiekunde vervullen vaak een brugfunctie tussen de gebruiker, het mangement en informatici. 


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/informatiekunde/informatiekunde.html

  Kunstmatige intelligentie / Artificial Intelligence [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Bij Kunstmatige Intelligentie leer je om programma’s en systemen te ontwikkelen, die mensen ondersteunen bij het nemen van beslissingen of het zelfstandig uitvoeren van taken waar intelligentie voor nodig is. Voorbeelden zijn vertaalprogramma’s, programma’s in spraakherkenning, software van spellen die zelfstandig denken, programma’s die artsen, juristen of andere experts ondersteunen in het nemen van beslissingen of programma’s die onderhandelingen voeren. Tijdens deze opleiding krijg je te maken met informatica, cognitie, taalkunde, robotica, filosofie, logica en wiskunde.


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/kunstmatige-intelligentie/kunstmatige-intelligentie.html

  Mathematics/Wiskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wiskunde

  Niet de getallen en formules zelf, maar de wereld daarachter bestudeer je bij de opleiding Wiskunde. Je leert op een wiskundige manier denken en oplossingen verzinnen. Als wiskundige wil je bijvoorbeeld begrijpen waarom er oneindig veel priemgetallen bestaan. Maar er is ook toegepaste wiskunde, bijvoorbeeld in digitale ondertekening voor blockchain of beveiligingssystemen voor bankpassen. Wiskunde is een veelzijdig en dynamisch vakgebied. Je vindt het overal: getaltheorie stond aan de wieg van veilige (internet-) communicatie, numerieke wiskunde maakt snelle berekeningen mogelijk in klimaatmodellen en in de financiële wereld en forensische wetenschap speelt de stochastiek een grote rol.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/wiskunde/wiskunde.html

  Mechanial Engineering [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Hoe ontwerp je een robot die chemokuren kan bereiden? Hoe ontwikkel je een waterstofauto of een windturbine? Kun je olieleidingen veilig van de zeebodem verwijderen? Hoe bouw je een apparaat dat na gebruik niet schadelijk is voor het milieu?


  www.vu.nl

  Medische informatiekunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd
  Kunnen we mensen waarschuwen vóór ze ziek worden? Hoe zorgen we ervoor dat een patiënt de juiste medicijnen krijgt in een ziekenhuis met duizenden patiënten? Met welke eHealth-oplossingen houden we patiënten zolang mogelijk zelfstandig thuis? Tijdens de driejarige bacheloropleiding Medische Informatiekunde leren studenten alle ins & outs om deze vragen op te lossen. Afgestudeerden werken in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en organisaties die zich bezighouden met ICT-oplossingen binnen de zorg. Medische informatiekunde richt zich op het verbeteren van de gezondheidszorg door zorginformatie slimmer te gebruiken met ICT-oplossingen. Of je nu praat met een arts, patiënt of ICT-er, een medisch informatiekundige begrijpt hun wensen en problemen. Mi-ers weten hoe het menselijk lichaam werkt en hoe zorgprofessionals denken, maar zijn ook thuis in informatiekunde, programmeren en statistiek. Met die kennis maken ze slim gebruik van zorginformatie, bekijken vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en leggen dwarsverbanden. Zo werken ze aan oplossingen die het verschil maken. Denk aan het ontwikkelen van digitale patiëntendossiers en e-healthoplossingen. Studenten studeren middenin Amsterdam UMC, locatie AMC. Het onderwijs is een mix van e-learning, kleinschalige hoor- en werkcolleges en interactieve sessies met medestudenten. Soms in de collegebanken, maar ook veel op de werkvloer. Er staan gastcolleges van clinici, onderzoekers en beleidsmakers op het programma, stages binnen en buiten Amsterdam UMC en studenten gaan aan de slag met real-life zorg ICT-vraagstukken. Zo  brengen we hen actuele theoretische kennis en praktische vaardigheden bij die een prima start zijn voor hun carrière. 

  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/medische-informatiekunde/medische-informatiekunde.html

  Natuur- en Sterrenkunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Natuur- en Sterrenkunde

  Natuur- en Sterrenkundigen onderzoeken hoe de wereld om ons heen in elkaar zit. Hun belangstelling strekt zich uit van hele kleine deeltjes, zoals atomen en quarks, tot de allergrootste structuren, van melkwegstelsels tot het zichtbare heelal. Tijdens je studie Natuurkunde -en Sterrenkunde in Amsterdam ga je op zoek naar het antwoord op vragen zoals: Wat zijn de meest fundamentele bouwstenen van de materie? Hoe werkt de wereld op (sub)atomaire schaal, de quantumwereld? Wat is donkere materie? Hoe worden sterren en planeten geboren, hoe evolueren ze en hoe lang leven ze?Is er leven op andere planeten? Zijn er alternatieve bronnen van energie?


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/natuur--en-sterrenkunde/natuur--en-sterrenkunde.html

  Psychobiologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Psychobiologie

  Als psychobioloog zoek je naar de biologische achtergrond van psychologische processen. Hiermee tracht je menselijk gedrag te verklaren. Ook kun je gericht naar behandelingen voor stoornissen als autisme, schizofrenie of de ziekte van Alzheimer zoeken. Bij de bachelor Psychobiologie leer je hoe het zenuwstelsel en de hersenen zijn opgebouwd en hoe menselijk gedrag ontstaat. Tijdens de opleiding doe je een stevige basiskennis biologie op en je hebt ook vakken in scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Veel afgestudeerden komen terecht in het onderzoek, maar je kunt ook gaan werken in het bedrijfsleven of het onderwijs.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/psychobiologie/psychobiologie.html

  Scheikunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Scheikunde

  In de bachelor Scheikunde bestudeer je de eigenschappen van stoffen en hoe ze onderling op elkaar reageren. Je onderzoekt met allerlei moderne technieken de structuur en eigenschappen van moleculen en levende cellen en probeert bestaande materialen en processen te begrijpen of verbeteren. Ook het proces om moleculen te ontwerpen of te maken en daarvoor nieuwe methoden te ontwikkelen, vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding. Dit kan in een lab, maar ook met computermodellen waarmee je het gedrag van moleculen kunt nabootsen en voorspellen.

   


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/scheikunde/scheikunde.html

  Technische Bestuurskunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Zelfrijdende auto’s, duurzame energieopwekking, artificial intelligence… Als je belangstelling hebt voor grootschalige technische innovaties en hoe we die innovaties kunnen realiseren om de maatschappij duurzamer en welvarender te maken, dan is Technische Bestuurskunde (TB) een studie voor jou. Je wordt opgeleid tot ingenieur en je leert wiskundig modelleren. Daarnaast krijg je vakken zoals economie, recht en organisatie & management. 


  www.tudelft.nl

  [WO] Aarde en Economie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Aarde en milieu.

  Aarde en Economie is een unieke combinatie. Als je erover nadenkt ook wel een hele logische, toch? Ontwikkelingen als klimaatverandering, economische crisis, bevolkingstoename hebben een steeds grotere impact op het landschap, op delfstofvoorraden en bijvoorbeeld de hoeveelheid beschikbaar zoet water. Ze vragen oplossingen die verder gaan dan één enkel vakgebied. Daarom moeten er nieuwe dwarsverbanden worden gelegd. Alleen met een combinatie van kennis van natuurlijke veranderingen in het systeem Aarde, economische processen en sociale ontwikkelingen kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden. Wil je bijdragen om onze leefomgeving in de toekomst gezond te houden? Dan begint ook jouw toekomst met Aarde en Economie! 
   


  www.vu.nl/aardeeneconomie

  [WO] Aardwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Aarde en milieu.

  Tijdens de opleiding Aardwetenschappen aan de VU leer je te doorgronden hoe onze planeet Aarde ‘werkt’. Je verdiept je in gebergten en gesteente, fossielen en mineralen, ijskappen, rivieren en de oceaan. In klimaatverandering in verleden, heden en toekomst. Je gaat aan de slag met de natuurwetenschappelijke aspecten van de Aarde, met wiskundige modellen en natuurkundige of chemische metingen. Tijdens college en practicum, maar vooral ook tijdens de vele excursies en veldwerk.

  Je houdt je straks bezig met vragen als: Welk effect heeft klimaatverandering op zeespiegel en rivierstanden? Hoe lang is er nog schoon drinkwater voor iedereen? Wat vertellen de hemellichamen om ons heen over de Aarde? Hoe zit de bodem onder onze voeten in elkaar? Waarom kunnen we nog geen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorspellen? Om de antwoorden op dit soort vragen te vinden, duik je door waarnemingen en metingen te doen in de geschiedenis van onze planeet en ontwikkel je vervolgens de academische expertise om toekomstgerichte plannen te maken.


  www.vu.nl/aardwetenschappen

  [WO] Academy of Technology and Liberal Arts en Sciences (ATLAS) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wij bieden de Engelstalige bacheloropleiding Technology and Liberal Arts and Sciences, afgekort ATLASDit is een uniek, voltijds honoursprogramma dat techniek en maatschappij verbindt. Met onze verrassende benadering van technisch onderwijs streven wij ernaar een nieuw en ander soort ingenieur en wereldburger op te leiden. Als ATLAS-afgestudeerde ben je toegerust om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken en oplossingen te ontwerpen binnen een breed scala van maatschappelijke, culturele en politieke contexten. 


  https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/opleidingen/university-college-twente/

  [WO] Aerospace Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  How do you ensure that a satellite is launched into the right orbit around the Earth, or how do you design a micro-aircraft that can save people's lives? In this Bachelor's degree programme you will learn all of this and much more.  In order to be able to design, build and operate satellites, helicopters, aircraft and wind turbines, you need to learn how to combine various disciplines and think outside the box. During this Bachelor's degree programme you will also learn to work in teams and communicate effectively. Are you up for it?


  https://www.tudelft.nl

  [WO] Amsterdam University College (interdisciplinair) [WO]


  Aangeboden door: Amsterdam University College te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  Door de toenemende complexiteit in de samenleving, is er steeds meer vraag naar academici die kennis hebben van meerdere disciplines. Vraagstukken zoals klimaat, voedsel, energie, migratie, volksgezondheid en financiële instabiliteit zijn niet vanuit slechts één invalshoek te begrijpen.  

  De studie Liberal Arts and Sciences leidt studenten op om ‘grensoverstijgend’ te leren kijken. De nadruk ligt op het opdoen van brede kennis uit meerdere studiegebieden, het ontwikkelen van uitstekende academische vaardigheden en het worden van een betrokken wereldburger. Typisch voor een University College is dat studenten samen studeren en wonen op een campus, waardoor ze leren en leven in een internationale en sociale omgeving. Bij AUC doen studenten daarnaast praktische ervaring op door stage te lopen, een gemeenschapsproject te doen of zich aan te sluiten bij een commissie, waardoor de betrokkenheid met de samenleving wordt vergroot. 

  De behoefte aan inter- en multidisciplinair opgeleide academici komt ook terug in het major- en minorsysteem, in keuzevakken en in het honoursonderwijs. Deze bieden de student de mogelijkheid om zelf arrangementen samen te stellen die hem of haar zo goed mogelijk voorbereiden op de carrière die de student voor ogen heeft. Bij Amsterdam University College kiezen studenten voor een major in de exacte wetenschappen, sociale wetenschappen of geesteswetenschappen.  


  www.auc.nl

  [WO] Applied Earth Sciences [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Er is geen twijfel mogelijk over het belang van de studie Applied Earth Sciences. Je leert hoe de aarde van diep in de ondergrond tot aan haar atmosfeer in elkaar zit. Ook leer je hoe aardlagen vormen en hoe grondstoffen zijn ontstaan, waar ze zijn te vinden en hoe ze op een slimme en efficiënte manier zijn te winnen, zodat de effecten op landschap en milieu minimaal blijven. Een juiste energietransitie en hoe we daar technisch en met de juiste innovatie mee om kunnen gaan, staat centraal. Ook kijk je hoe de ondergrond is te gebruiken voor het funderen van gebouwen en de aanleg van infrastructuur. En je leert hoe geavanceerde technieken worden ingezet om veranderingen in de ondergrond, aan het aardoppervlak en in de atmosfeer te volgen. Met deze opleiding leer je hoe je techniek op de aarde toepast, van watergolf tot zandkorrel tot regenwolk. Kortom, een internationale, heel diverse maar toch kleinschalige studie!

  In het driejarige studieprogramma volg je een breed scala aan vakken en doe je door praktijkonderwijs, labaratoria onderzoeken, excursies en veldwerk in binnen- en buitenland ruime praktijkervaring op. Al vanaf dag één sta je midden in de praktijk. Door de vele excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je theoretische kennis toe en leer je waar het in dit vakgebied echt om gaat.

  Naast het gewone programma kun je minors (groepen van keuzevakken) volgen, in het buitenland studeren of een stage lopen. In het laatste semester krijg je vakken die je nodig hebt voor de vakspecialisatie in de master-fase. De bacheloropleiding sluit je af met een bachelor eindproject.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/aes/bsc-applied-earth-sciences/

  [WO] Architecture, Urbanism and Building Sciences (voorheen Bouwkunde) [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Kijk eens om je heen, naar het huis of de wijk waarin je woont of naar de school waarop je zit. Je omgeving is voor een groot deel door de bouwkunde bepaald. Bouwkunde op de Technische Universiteit Eindhoven gaat behalve over architectuur, ook over bouwtechniek, stedenbouw en management. Tijdens je studie ontdek je welke invalshoek het beste bij je past en vervolgens kun je je daarin specialiseren.


  https://www.tue.nl/studeren/bachelor-college/bachelor-architecture-urbanism-and-building-sciences/

  [WO] Automotive [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De moderne auto is een intelligent en super hightech systeem. Elektrische componenten zijn niet meer weg te denken door onder meer de overgang naar nieuwe aandrijfsystemen (hybride en elektrisch) en de opkomst van autonoom rijden. Naast de traditionele werktuigbouwkunde ligt de nadruk steeds meer op disciplines als elektronica en software.


  https://www.tue.nl/studeren/bachelor-college/bachelor-automotive-technology/

  [WO] Bewegingswetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Menselijk bewegen vanuit verschillende invalshoeken

  Bewegen doen we allemaal, vaak zonder erbij stil te staan. Sporters, ouderen, maar ook mensen die revalideren bewegen daarentegen vaak heel bewust. Hoe bewegen we eigenlijk en wat is er allemaal voor nodig om ons bewegend functioneren te verbeteren? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is een multidisciplinaire aanpak nodig, waarin je leert met verschillende professionals uit verschillende vakgebieden. Deze aanpak staat centraal in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen.

  Je leert bij Bewegingswetenschappen hoe het menselijk bewegingsapparaat is gebouwd en hoe het werkt, hoe het aangestuurd wordt vanuit de hersenen en welke problemen er kunnen ontstaan als er iets mis is met dit apparaat. Je leert daarnaast van alles over training van spieren en het uithoudingsvermogen, maar ook over psychologische onderwerpen zoals presteren onder druk. Binnen Bewegingswetenschappen denken we niet alleen na over beweging, maar doen we ook veel experimenten om onze vragen te beantwoorden.

  Je leert bewegingswetenschappelijk onderzoek uit te voeren waarbij je zult leren meettechnieken te gebruiken, te verwerken en te interpreteren. Hiervoor zijn vaak wiskundige formules en zelfgeschreven programeercodes nodig.


  https://www.vu.nl/bewegingswetenschappen

  [WO] Bio-Farmaceutische Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als student Bio-Farmaceutische Wetenschappen word je opgeleid tot onderzoeker. Je ontwerpt zelf nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen en onderzoekt de werking en bijwerkingen daarvan.

  De zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen wordt steeds complexer. Om nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen te ontwikkelen stellen geneesmiddelonderzoekers vragen zoals: Welke (moleculaire) mechanismen zijn cruciaal in het ontstaan en het verloop van een ziekte? Hoe kun je daar systematisch aangrijpingspunten uit selecteren voor nieuwe geneesmiddelen? Om deze vragen te beantwoorden moet een geneesmiddelonderzoeker de kennis en methoden uit de scheikunde, biologie, en wiskunde aan elkaar kunnen koppelen.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/bio-farmaceutische-wetenschappen

  [WO] Biomedische technologie [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als biomedisch ingenieur wil jij de medische zorg verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen ga je beschikbare informatie, technieken en methoden optimaliseren en vertaal je deze naar oplossingen die een arts kan gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld technieken voor het stellen van een betere diagnose om hierdoor de patiënt gerichter te kunnen behandelen of misschien zelfs al een patiënt te kunnen behandelen, nog vóórdat de symptomen van zijn ziekte merkbaar zijn.

  Biomedische Technologie is een major die formeel onderdeel is van de bacheloropleiding Biomedische Technologie. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Biomedische Technologie.


  https://www.tue.nl/studeren/bachelor-college/bachelor-biomedische-technologie/

  [WO] Business Analytics [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.

  Business Analytics is de wetenschap die zich bezighoudt met het verbeteren van bedrijfsprocessen, waarbij uitgebreid gebruik wordt gemaakt van data en methoden op het snijvlak van de wiskunde en informatica. De hoeveelheid data voor bedrijven groeit explosief. Ook worden bedrijfsprocessen en strategieën steeds gecompliceerder. Daarmee stijgt de vraag naar wiskundig onderbouwde en datagedreven oplossingen enorm. 

  Business Analytics is een multidisciplinaire opleiding waarbij je processen leert te doorgronden en big data vertaalt naar concrete beslissingen. De opleiding biedt een unieke combinatie tussen de vakgebieden wiskunde, informatica, economie en econometrie. Bovendien word je zowel academisch als praktijkgericht gevormd. Je carrière begint dus hier en nu, aan de bedrijvige Amsterdamse Zuidas. Engels is de voertaal bij deze bachelor, vandaar dat de tekst verder in het Engels is. 


  Business Analytics at VU Amsterdam is a unique program by bringing together a combination of disciplines to prepare you for business success. You will learn how to collect and manipulate large data sets, how to analyse these data using statistics and data mining techniques, and how to use your findings to predict the future and make optimal decisions. You will work on a variety of business problems that modern businesses face every day. An example is the prediction of workload, cargo and the number of passengers travelling via Schiphol or specific airlines. Another example is product pricing for big fast food chains, or segmentation and profiling of customers. You may also work on detecting fraud based on a large dataset of financial transactions, or finding ways to mitigate financial risks for banks or insurance companies. It's all about turning (big) data into smart decisions. 


  https://www.vu.nl

  [WO] Civiele Techniek [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als je waar ook ter wereld met slimme oplossingen onze leefomgeving wilt verbeteren, dan kies je voor een opleiding tot civiel ingenieur. Technisch veelzijdig, maatschappelijk relevant en uitdagend. Werk mee aan het oplossen van de fileproblemen in een Amerikaanse miljoenenstad, bouw in China een gigantische waterdam of wordt het meesterbrein achter een imposant bouwwerk als de Golden Gate Bridge. Civiel ingenieurs maken de wereld veilig, leefbaar en bereikbaar met oplossingen die de verandering in het klimaat en economische situatie het hoofd bieden.


  www.tudelft.nl

  [WO] Cluster Internationaal beleid [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Internationale ontwikkelingsstudies
  Je houdt je bezig met levensomstandigheden van mensen wereldwijd en met actuele ontwikkelingsvraagstukken zoals armoede, migratie en voedselzekerheid. Je werkt aan maatschappelijke veranderingen in ontwikkelingslanden en in Europa.

  Tourism Tourism
  Dit is een Engelstalige wo-bacheloropleiding waar je alles leert over de relatie tussen toerisme, economie, samenleving, natuur en milieu. Je wordt opgeleid tot een veelzijdige professional en leert hoe toerisme bijdraagt aan economische ontwikkeling, het behoud van cultuur, natuur en milieu. Daarnaast is er werk genoeg in de branche: bijna tien procent van alle banen wereldwijd hangt samen met de toeristische sector.


  https://www.wur.nl/nl/onderwijs-opleidingen/bachelor/bsc-opleidingen/bsc-internationale-ontwikkelingsstudies/opbouw-studie.htm

  [WO] Cluster Omgeving [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Environmental sciences (Milieuwetenschappen)
  oe kunnen we met 7 miljard mensen op aarde ons leefmilieu gezond houden? Dat leer je bij de interdisciplinaire opleiding Environmental Sciences. Je leert milieuvraagstukken zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering te onderzoeken vanuit een natuurwetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk perspectief en hoe je duurzame oplossingen kunt identificeren of ontwerpen. Deze opleiding is volledig in het Engels.

  International land & watermanagement (Internationaal land- en waterbeheer)
  Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein. Deze opleiding is volledig in het Engels.

  Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning
  Als planner en ontwerper lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het landschap, plan je de toekomstige steden en het platteland en zorg je voor een goed milieu voor mens, plant en dier.

  Soil, water, atmosphere (Bodem, water, atmosfeer)
  n de bachelor Soil, Water, Atmosphere leer je over hydrologie, meteorologie en bodemkunde en de samenhang hiertussen. Wil je werken aan thema's als erosie, waterkwaliteit en waterberging, bodemkwaliteit en klimaatverandering vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief? Kom dan de bachelor Soil, Water, Atmosphere studeren in Wageningen.
  Deze opleiding is volledig in het Engels.


  https://www.wur.nl/nl/onderwijs-opleidingen/bachelor/bsc-opleidingen/bachelors-soil-water-atmosphere/vergelijk.htm

  [WO] Cluster Plant en Dier [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.Bekend onder het domein: Leven en Omgeving.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Biologie
  Biologie is de leer van het leven. Je leert het leven begrijpen over de totale breedte: van moleculen via organismen tot ecosystemen. Biologie heeft raakvlakken met alle Life Science opleidingen en deze kennis is dan ook overal in de maatschappij inzetbaar en wereldwijd toepasbaar.

  Animal sciences (Dierwetenschappen)
  Dit is de studie naar het biologisch functioneren van dieren in onze samenleving. Deze dieren houden we voor onze voedselvoorziening, om ons gezelschap te houden, voor natuurbehoud of ter educatie en recreatie. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe maken we die omgeving zo optimaal mogelijk? Fundamentele biologische kennis van het dier is daarbij essentieel, maar ook maatschappelijke aspecten komen aan bod. Deze opleiding is volledig in het Engels.

  Plantenwetenschappen
  Houden wereldvraagstukken als klimaatverandering, terugdringen van voedseltekorten, zoeken naar alternatieve brandstoffen jou bezig? Vind je de ontwikkeling en productie van gezonde voeding belangrijk? Bij deze opleiding richt je je op het effectief gebruik van planten bij het vinden van oplossingen voor bovengenoemde thema’s.


  https://www.wur.nl/nl/onderwijs-opleidingen/docenten-vwo/zoek-op-thema/life-biologie-plant-dier.htm

  [WO] Computer Science and Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Zelfrijdende auto’s, navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag, zorgrobots en het zoeken in films en plaatjes. Tijdens de opleiding Computer Science and Engineering leer je hoe je software en dataverwerking ontwikkelt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en misschien wel de nieuwe YouTube. Wiskundig analyseren en modelleren, logisch nadenken, het werken met concepten van programmeertalen en het programmeren van algoritmen zijn hierbij van belang, maar ook samenwerking is belangrijk. Daarom werk je elk half jaar met enkele medestudenten aan een project, waarbij je bijvoorbeeld een intelligente bot in een computergame ontwerpt.


  www.tudelft.nl

  [WO] Econometrie en operationele research [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.

  Economie en Bedrijfseconomie is een brede, maatschappelijk georiënteerde opleiding voor ambitieuze studenten. Je benadert maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en kennisgebieden, zoals macro- en micro-economie, ruimtelijke economie, ontwikkelingseconomie, economische geschiedenis en ethiek. Bovendien leer je van alles over finance, accounting en marketing. Met deze academische kennis en praktijkgerichte vaardigheden kun je maatschappelijke uitdagingen en bedrijfseconomische problemen analyseren en effectieve oplossingen aandragen.

  Waar Bedrijfskunde zich richt op bedrijfsprocessen, zet deze bachelor de economie en het menselijk gedrag centraal. Het programma heeft een sterke link met het beroepsveld: je krijgt gastcolleges van docenten die actief zijn in het bedrijfsleven of bij de overheid, doet bedrijfsanalyses met medestudenten, je loopt – als je dat wilt – een stage en doet afsluitend een onderzoeksproject; misschien wel voor een groot bedrijf op de Amsterdamse Zuidas.


  https://www.vu.nl

  [WO] Electrical Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Een zonnepaneel, een robot en een implantaat om weer te kunnen horen: zonder Electrical Engineering kunnen deze dingen niet worden ontworpen. Dit vakgebied houdt zich voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Electrical Engineers zijn bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto’s en de nieuwste medische apparatuur. Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of een autonome robot te ontwerpen en te bouwen.


  www.tudelft.nl

  [WO] Farmaceutische Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Zoek je een combinatie van Scheikunde, Biologie en Medische wetenschappen? Ben je gefascineerd door het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen? Dan is Farmaceutische wetenschappen echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je vanuit een moleculair perspectief geneesmiddelen te ontwikkelen waar mens en maatschappij met smart op zitten te wachten.

  Farmaceutische wetenschappen aan de VU is een unieke opleiding. In tegenstelling tot soortgelijke opleidingen, richt alleen deze studie zich op de beginfase van het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Je krijgt inzicht op vragen als: hoe komt het dat iemand ziek is? Waar in het menselijk lichaam gaat het dan niet goed? Hoe kun je dan ingrijpen? Hoe ontwikkel je zo’n nieuw medicijn? Hoe maak je dat nieuwe molecuul en hoe test je de werking? En dat alles op de VU-campus in wereldstad Amsterdam!


  www.vu.nl/far

  [WO] Gezondheid en Leven [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  De opleiding Gezondheid en Leven richt zich op alle aspecten van leven, gezondheid en ziekte. Het functioneren van de gezonde mens is gerelateerd aan genetische, sociale, biotische, gedragsmatige en fysische invloeden. Vanuit zo'n totaalblik naar onze gezondheid kijken: als jou dat ook mateloos fascineert, dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

  In het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis voor de kennis en academische vaardigheden binnen de levenswetenschappen. Jouw blikveld reikt van molecuul tot maatschappij. Vervolgens profileer je je in het tweede jaar op basis van jouw interesses, vaardigheden en ambities in de richting van de biomedische-, klinische-, of gezondheidswetenschappen (major). In het eerste gedeelte van het derde jaar kies je een minor en in het tweede semester rond je de opleiding af met een bachelorstage waarin alles samenkomt. 


  www.vu.nl/gezondheidenleven

  [WO] Gezondheidswetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Gezondheidswetenschappen gaat over gezondheid, gezondheidsproblemen en gezondheidszorg. De vakken zijn biologisch, medisch, psychologisch en sociaal-wetenschappelijk gericht. Een student leert onderzoek doen en meewerken in bedrijven en organisaties. Deze opleiding geeft een ideale basis om met de gezondheidsproblematiek in de volle breedte bezig te zijn. Studenten worden opgeleid tot deskundigen met kennis van de gezonde mens en de factoren die de gezondheid bedreigen of bevorderen. Een afgestudeerde kan bijvoorbeeld aan de slag in het onderzoek naar gezondheidsvraagstukken, het management van de gezondheidszorg en de bevordering van de volksgezondheid (voorlichting en preventie).


  www.vu.nl/gzw

  [WO] Industrial Engineering & Management [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als technisch bedrijfskundige maak je organisaties en bedrijfsprocessen efficiënter, maximaliseer je de winst, minimaliseer je de risico’s en verbeter je de kwaliteit en concurrentiepositie. In de opleiding Industrial Engineering & Management leer je ook hoe je de benodigde veranderingen effectief doorvoert en hoe je de gevolgen ervan kunt inschatten voor de organisatie, het personeel, de financiën en de marktpositie. Hierbij combineer je kennis uit de vakgebieden bedrijfskunde, ICT, wiskunde en techniek.


  https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/opleidingen/industrial-engineering-management/

  [WO] Industrieel Ontwerpen [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Hoe laat je mensen gezonder leven? Hoe wordt ons woon-werkverkeer minder milieuvervuilend en aangenamer? Hoe kunnen producten langer meegaan en eenvoudig worden gerecycled? Vanaf dag één leer je bij Industrieel Ontwerpen impact te maken, zodat zowel de mens als de samenleving profiteert.

  Je leert gebruiksvoorwerpen ontwerpen, maar ook diensten, interfaces, en systemen. Voor nieuwe technologieën ontwikkel je mogelijke toekomstscenario’s. Je ontwerpt veelal in samenwerking met bedrijfsleven en andere organisaties


  https://www.tudelft.nl/io

  [WO] Klinische Technologie [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Geavanceerde MRI-scans, operatierobots en 3D-geprinte kunstorganen: medische technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Er is behoefte aan een nieuw soort medisch professional: iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen techniek en kliniek.

   

  Bij de bacheloropleiding Klinische Technologie aan de TU Delft word je opgeleid tot een technisch-medisch professional die zijn of haar expertise inzet binnen een medisch behandelteam. Je leert als een ingenieur te kijken naar het menselijk lichaam en je leert werken met de nieuwste technologieën op het gebied van gezondheidszorg. In de opleiding staat de samenwerking van geneeskunde en techniek centraal. Wanneer bijvoorbeeld het skelet en de spieren worden behandeld, bestudeer je de anatomie maar leer je ook het lichaam te beschrijven volgens de wetten van de (bio)mechanica. Door te rekenen aan het lichaam kun je voorspellingen doen, bijvoorbeeld van de ernst van een ziekte.

   

  Deze opleiding is een samenwerking tussen de TU Delft, en de medische faculteiten van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/kt/bsc-klinische-technologie/

  [WO] Life Science and Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft/Leiden.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wat is de overeenkomst tussen penicilline, bier en biologisch afbreekbaar plastic? Op het eerste gezicht niet veel. Maar aan de basis van deze en veel andere toepassingen ligt de levende cel. Deze ‘kleinste bouwsteen van het leven’ is hét centrale begrip dat je gaat bestuderen in de opleiding Life Science & Technology (LST) aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden samen. Je combineert biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en nog meer vakgebieden.


  www.tudelft.nl/bsc/lst

  [WO] Maritieme Techniek [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Zo lang men zich kan herinneren verbinden de zeeën en oceanen de bewoners van deze aarde met elkaar. Containerschepen vol goederen gaan de hele wereld over. Tegelijkertijd zijn vaartuigen op zee bezig met het plaatsen van windmolenparken, het aanleggen van communicatiekabels, het winnen van olie en gas én het bevoorraden van offshore platforms. Scheepvaart is onmisbaar voor ons land en Nederland staat wereldwijd in de maritieme top.

   

  Alle grote, technische objecten die op zee drijven, varen en werken behoren tot de Maritieme Techniek. De studie Maritieme Techniek aan de TU Delft is uniek in Nederland: het is de enige maritieme opleiding op WO-niveau. Als maritiem ingenieur heb je allerlei vaardigheden in de vingers: van het ontwerpen van schepen en het optimaliseren van de romp en schroef tot het modelleren van constructies op zee. Delftse maritiemers houden zich bezig met innovatieve vraagstukken, met aandacht voor milieu en veiligheid. Hoe creëer je een zo gunstig mogelijke balans tussen gewicht, sterkte en stijfheid? En kun je bijvoorbeeld schepen schoon, veilig en zelfs autonoom laten varen op vloeibaar aardgas?


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/mt/bsc-maritieme-techniek/

  [WO] Mechanical Engineering (samenwerking met VU Amsterdam) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede/Amsterdam.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Mechanical Engineering is iets voor jou als je graag technische oplossingen zoekt voor allerlei actuele vraagstukken en daarvoor een brede basis wilt leggen. Een werktuigbouwer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen. Hoewel werktuigbouwkunde een van de oudste technische disciplines is, zul je ontdekken dat iedere moderne technologie er nauw mee verweven is en van afhankelijk is. Als werktuigbouwkundige kun je daarom in zeer uiteenlopende sectoren en functies terecht komen, van civiele en luchtvaarttechniek tot biomedische wetenschappen of nanotechnologie.

  Naast ons zeer gewaardeerde bachelorprogramma in Enschede (nr 1, volgens weekblad Elsevier) kun je met ingang van september 2019 ook Mechanical Engineering studeren in Amsterdam. Universiteit Twente is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit. Met deze unieke bachelor studeer je in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en de technische expertise waar de UT om bekend staat. Je krijgt je diploma van de UT, maar krijgt les van docenten van beide universiteiten. 

   


  https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/opleidingen/mechanical-engineering/

  [WO] Medische Natuurwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.

  De smartphone als diagnosetool, op afstand bestuurbare pacemakers en 3-D geprinte organen: de ontwikkelingen in de medische wereld gaan razendsnel. Tijdens de bachelor Medische Natuurwetenschappen duik je in de wondere wereld van medische innovaties. Je studeert Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Informatica en Fysiologie in een medische context. Hierdoor leer je over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en complexe medische problemen effectief op te lossen.

  Met Medische Natuurwetenschappen aan de VU kies je een studie die uniek is in Nederland. Van alle gezondheidsopleidingen die je aan de VU kunt studeren is dit de meest exacte. Medische Natuurwetenschappen is een samenwerking tussen de bètafaculteiten en het VU medisch centrum. Deze zitten op één locatie: de VU campus - wel zo praktisch. Met deze brede bétaopleiding weet je straks bijvoorbeeld hoe de complexe apparaten in het ziekenhuis werken en hoe je ze verder kunt verbeteren. Al met al ontwikkel je je als medisch fysicus tot arts van de toekomst. 

  Als student Medische Natuurwetenschappen leer je om over je eigen vakgebied heen te kijken vanuit het VU thema Human Health & Life Sciences. Samen met VU-experts en professionals van verschillende disciplines ga je praktijkopdrachten te lijf vanuit een multidisciplinaire aanpak. Zo ontwikkel jij je temidden van medici, technici, ethici en psychologen tot topexpert, klaar om de gezondheidszorg naar een hoger plan te tillen.

  Studenten Medische Natuurwetenschappen staan over het algemeen bekend als gedreven studenten met een uitstekend carrièreperspectief. Eén van de unieke karakteristieken van de opleidingen is de mogelijkheid om het NVKFcertificaat te halen. Deze opleiding kan dus een opstap zijn om klinisch fysicus te worden.


  www.vu.nl/mnw

  [WO] Molecular Science en Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft/Leiden.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Met de scheikundeopleiding Molecular Science & Technology (MST) van de Universiteit Leiden en de TU Delft word je opgeleid tot chemicus of chemisch technoloog. Je dagelijkse leven zit vol chemie: van kleding tot energie en van geneesmiddelen tot voeding. De chemici en chemisch technologen van de toekomst staan door de groei van de wereldbevolking en afname van natuurlijke reserves voor grote uitdagingen. Je leert en onderzoekt structuur een eigenschappen van moleculen. MST biedt je een unieke combinatie van fundamenteel en toegepast chemisch onderzoek.


  www.tudelft.nl/bsc/mst

  [WO] Psychology & Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De games die je speelt, het mobieltje waarmee je sms't, de internetsite waar je op shopt. Technologie is overal om ons heen en is belangrijk. Te belangrijk om alleen aan technologen over te laten. Bij Psychology & Technology leer je wat technologie met mensen doet  en hoe je met behulp van psychologische kennis technologie optimaal kunt laten werken voor mensen. Maar ook leer je hoe je met behulp van de psychologie volkomen nieuwe technologische toepassingen kunt ontwerpen, zoals motiverende revalidatietehnologie, sociale robots, of brein-computer interfaces.

  Mens en techniek
  Docenten en studenten aan de opleiding Psychology & Technology bestuderen heel veel verschillende onderwerpen die allemaal betrekking hebben op de relatie tussen mensen en techniek. Je kunt daarbij denken aan:

  • Robots als hulp in de huishouding
  • Intieme technologie voor knuffels op afstand
  • Vertrouwen in online veilingen
  • Verlichting waar je gezond en slim van wordt
  • Avatars die je helpen met energiebesparing
  • Intelligente straatverlichting
  • Persuasive technology, oftewel hoe kan je telefoon je helpen met afvallen? Hoe kan je douche ervoor zorgen dat je minder water gebruikt

  De TU/e bundelt haar bacheloronderwijs in het TU/e Bachelor College. Als student van het Bachelor College krijg je de ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. De bacheloropleiding bestaat voor een groot deel uit je major. Met de major kies je het vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Het vormt de basis van je opleiding. Op deze website lees je meer over de inhoud van de major Sustainable Innovation. Op deze manier kom je te weten of deze major iets voor jou is.

  De major Psychology & Technology is formeel onderdeel van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen met als specialisatie Psychology & Technology en de graad van Bachelor of Science in Technische Innovatiewetenschappen.


  https://www.tue.nl/studeren/bachelor-college/bachelor-psychology-technology/

  [WO] Science, Business & Innovation [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.

  Voor een toekomstbestendige samenleving zijn we afhankelijk van slimme en innovatieve oplossingen. Met Science, Business & Innovation (SBI) – een unieke opleiding binnen het Nederlands bacheloraanbod – leer je om met een wetenschappelijke, maatschappelijke, economische bril naar de wereld te kijken.

  Je kijkt over vakgebieden heen en ontwikkelt vaardigheid in het vertalen van natuurwetenschappelijke vindingen naar innovatieve, marktgerichte toepassingen. De opleiding heeft in 2013 als eerste opleiding in Nederland het prestigieuze Bijzonder Kwaliteitskenmerk Ondernemen van accreditatie-autoriteit NVAO ontvangen.

  SBI bestaat uit een combinatie van natuur- en sociaalwetenschappelijke en bedrijfskundige vakken. Tijdens je bachelor leer je hoe je ontdekkingen die in laboratoria worden gedaan, kunt beoordelen op marktwaarde en maatschappelijk nut. Je ontwikkelt zowel academische vaardigheden (kritisch nadenken, omgaan met interdisciplinaire vraagstukken) als ondernemersvaardigheden (projectmatig werken en scherp argumenteren). Zo word je opgeleid om goede ideeën door te ontwikkelen vanuit een verdienmodel. Serious business dus.

  Het welzijn van onze maatschappij staat onder druk. Via de VU-thema’s Science for Sustainability en Human Health and Life Sciences werken we aan duurzame oplossingen met experts uit verschillende vakgebieden. Als SBI-student profiteer je van deze kruisbestuiving tussen onder meer schei- en natuurkundigen, economen en sociaal wetenschappers. Samen vergroten jullie tijdens praktijkopdrachten je kennis en zetten deze om in potentiële maatschappelijke en economische toepassingen. 
   


  www.vu.nl/sbi

  [WO] Technische Natuurkunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wil je weten hoe protonen kunnen worden gebruikt om mensen te genezen? Of hoe je met nanotechnologie veel betere zonnecellen kunt maken? Ben je benieuwd of de kwantumcomputer en kwantum-internet mogelijk worden? Bij Technische Natuurkunde aan de TU Delft vind je antwoorden op deze vragen. ‘Technische Natuurkunde’ is, in tegenstelling tot een natuurkunde-opleiding aan een algemene universiteit, gericht op toepassen in dagelijkse en minder dagelijkse dingen. Maar vergis je niet: daarvoor is een diepgaand en fundamenteel begrip van de natuurwetten nodig. Dat is vaak behoorlijk abstract en wiskundig.


  www.tudelft.nl/bsc/tn

  [WO] Technische Wiskunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wondgenezing versnellen, filedruk verminderen en de financiële crisis begrijpen: wiskundige modellen spelen een grote rol in fysische, technische en maatschappelijke verschijnselen. Technische Wiskunde leert je om niet zomaar iets aan te nemen. Je probeert door systematisch onderzoek regels af te leiden waarvan je zeker weet dat ze in diverse omstandigheden altijd geldig zijn. Via modellen boots je de werkelijkheid na en ontrafel je ingewikkelde problemen om uiteindelijk de juiste invalshoek voor de oplossing te vinden.


  www.tudelft.nl

  [WO] Werktuigbouwkunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wat als je de kennis, mogelijkheden en expertise hebt om alles te ontwerpen wat je maar kan bedenken, wat zou je dan maken? Een zelfrijdende auto? Een apparaat waarmee een chirurg kunstorganen op maat kan maken? Een duurzame energievoorziening die ook bij een schaarste aan bronnen blijft werken? Een innovatieve oplossing voor het plastic-soup probleem?

   

  Werktuigbouwkunde is het onderdeel van de techniek dat zich bezighoudt met het ontwerpen, analyseren en realiseren van mechanische systemen die ons leven gemakkelijker, veiliger en duurzamer maken. Op de TU Delft is Werktuigbouwkunde een bacheloropleiding met een brede theoretische basis in de wis- en natuurkunde. Met die kennis van wis- en natuurkunde kijk je met een analytische blik naar de wereld. Je leert voor de hand liggende oplossingen kritisch te onderzoeken en betere alternatieven te bedenken. En daarmee word je een onmisbare schakel tussen technologische ontwikkelingen en de maatschappij.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/wb/bsc-werktuigbouwkunde/

  Aantal voorlichtingen: 78

  (HBO) Business Innovation [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Are you interested in leading change and innovation within an international business environment? Would you like to develop and sharpen your skills in:
  • defining trends and developments, problems, issues, opportunities, necessary changes;
  • designing value-adding solutions that meet the end users' needs (e.g. concepts, strategies, products, services, processes); 
  • executing / implementing business cases, plans, ideas, solutions and performing tasks and activities derived from the business case and plans (marketing, sales, HR, purchasing, finance, etc.); 
  • evaluating, measuring and monitoring performance and execution?
  Do you want to become an idea fuser ("a person with the ability to pull two unlike things together to create a beautiful third") and a knowmad ("a creative, imaginative, and innovative person who can work with almost anybody, anytime, and anywhere")?
  Then the Business Innovation (English-taught) 4-year full-time bachelor programme might be perfect for you. It is aimed at providing the business world and society with agents of innovation who can help the business they work for to survive and thrive in this age of rapid change. You will develop skills in discovery (innovation, concept development, creative thinking, design) and delivery (implementation, planning), and learn how to combine and apply them to new developments on an international scale in order to set high visions, execute innovations profitably and manage innovation.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/business-innovation-en-fulltime/

  (HBO) Toegepaste psychologie [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Leiden te Leiden.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als toegepast psycholoog ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, maar ben je geen hulpverlener. Jij bent expert in hoe je gedrag van mensen beïnvloedt, beoordeelt en onderzoekt. Maar je weet vooral ook hoe jij die kennis in kunt zetten, bijvoorbeeld als trainer, coach of voorlichter. Na je opleiding kun je in allerlei organisaties werken. HRM-afdelingen, werving- en selectiebureaus, gemeenten, reclasseringbureaus, justitiële jeugdinrichtingen, de opvoedpoli, onderwijsinstellingen: waar eigenlijk niet?! De opleiding Toegepaste Psychologie bereidt jou optimaal voor op dit afwisselende beroep.


  https://www.hsleiden.nl/toegepaste-psychologie

  BA.HM - Bachelor of Arts in Hotel Management [HBO]


  Aangeboden door: Hotelschool The Hague te Amsterdam & Den Haag .Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Are you professional, ambitious and do you want to work in an international business environment? Then join us at Hotelschool The Hague for our Bachelor of Arts in Hotel Management (BA.HM), ranked top 5 worldwide! Hotelschool The Hague has been, ‘At the heart of Hospitality’ since 1929 and you join a warm, welcoming and international community in either The Hague or Amsterdam, with students from over 50 nationalities.

  You explore the world of hospitality, participating in two international internships. During the Bachelor Programme you develop your social skills, business skills and practical skills. You will form lifelong friendships during your first year on campus accommodation. After four years, you graduate with a Hotelschool The Hague Bachelor’s Degree and excellent career opportunities: It’s your Passport to the World!


  www.hotelschool.nl

  Bouwmanagement en Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Ben jij geïnteresseerd in de bouw, vastgoed en stedenbouwkunde en het ontwikkelen van nieuwe bouwprojecten om onze werk, woon en recreatie omgeving aantrekkelijker en leefbaar te maken? Zorg jij dat er in de toekomst voor mensen met een lager inkomen betaalbare woningen gebouwd blijven worden en dat de kantoren die te lang leeg staan een nieuwe bestemming kunnen krijgen? Wil jij meedenken over o.a. het verbeteren van bouwprocessen, duurzaamheid en het toepassen van nieuwe bouwmethoden? Ben jij; ondernemend, goed in organiseren & communiceren en beschik jij over leidinggevende capaciteiten? Dan is Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling jouw opleiding!

   

   


  https://www.inholland.nl/opleidingen/bouwmanagement-vastgoed-ruimtelijke-ontwikkeling-voltijd/

  Business [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool TIO te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Hogeschool TIO biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

   

  Kiezen voor Hogeschool Tio is kiezen voor kwaliteit. Tio staat voor:

  • Persoonlijk
   Kleine klassen (gem. 10 studenten), een eigen studiecoach en veel contact met je klas en docenten.
  • Excellent
   Al jarenlang staan de opleidingen van Tio aan kop. Tio is uitgeroepen tot beste kleine hogeschool door de Keuzegids Hbo 2021.
  • Ondernemend
   Minor ondernemerschap, studeren in het buitenland en docenten uit de praktijk

  Tio biedt mba-, hbo-, ad- en mbo-opleidingen op het gebied van business, hospitality, toerisme, makelaardij, marketing, officemanagement en rechten.


  www.tio.nl

  Business Studies en Finance & Control [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De moderne bedrijfseconoom is veel meer dan alleen de financieel specialist. Het management van bedrijven en instellingen zoekt tegenwoordig juist een gesprekspartner die ook kan meedenken over het runnen van de organisatie. De vierjarige voltijd hbo-opleidingen Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Accountancy bereiden je voor op een functie in de financiële wereld. Na afloop van je opleiding ben je een breed opgeleide professional. Je brengt bedrijfsprocessen en de financiën van een organisatie in kaart en adviseert hoe die processen (beter) kunnen worden beheerst. Je kunt dan bijvoorbeeld  aan de slag als consultant, assistent-controller, financieel adviseur en vermogens- of beleggingsadviseur bij banken en bedrijven.

  Ben je geïnteresseerd in de financiële wereld en alles wat daarmee samenhangt? En vooral in het brede pakket beroepen dat daarmee te maken heeft? Ben je altijd al goed geweest in rekenen en beschik je over een sterk analytisch vermogen? Ben je praktisch ingesteld en kun je goed organiseren? Kun je andere mensen aansturen en overtuigen? Dan is de voltijd hbo-opleiding Finance & Control echt iets voor jou. Met deze opleiding word je een echte financieel expert. Jij bent straks die specialist met verstand van financiële zaken waaraan elke organisatie behoefte heeft.


  https://inholland.nl/opleidingen/finance-control-bedrijfseconomie-voltijd/

  Communication and Multimedia Design [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Communication and Multimedia Design (CMD Amsterdam) is een ontwerpopleiding van de Hogeschool van Amsterdam. CMD Amsterdam leidt ontwerpers op die bruikbare oplossingen creëren en mensen/organisaties verbinden met interactieve media. Studenten onderzoeken, bedenken en maken betekenisvolle interactieve producten en diensten voor interactie tussen mens-machine, mens-mens en machine-machine. Denk hierbij aan interfaces, websites, apps, robots en interactieve installaties. CMD'ers betrekken de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers bij het ontwerpproces. Ze ontwikkelen oplossingen voor organisaties en zoeken antwoorden op maatschappelijke vraagstukken.


  www.hva.nl/cmd

  Creative Business [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De wereld verandert snel en digitaliseert. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe verschijnen. Wat organisaties nu nodig hebben, zijn mensen die in deze veranderingen kansen zien. Die het zakelijk vermogen hebben om met goede ideeën te komen. Die fris en creatief nieuwe mediaconcepten ontwerpen om organisaties succesvoller te maken. Niet alleen commercieel, maar ook maatschappelijk.

  Jij zet creativiteit om in business en maakt business succesvol met creativiteit. Je gebruikt daarbij media als een Zwitsers zakmes. Apps, film, tv, evenementen, muziek, games: dankzij de opleiding Creative Business heb jij de skills om creatieve mediaconcepten te bedenken, uit te voeren en in de markt te zetten.

  Vind jij het interessant om later als manager, ondernemer of adviseur zulke concepten te ontwikkelen? Bij Creative Business leer je die plannen bedenken en uitvoeren. Vooral aan de hand van echte vraagstukken van organisaties. Bij Creative Business word je vandaag de creatieve businessleider van morgen.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/creative-business-voltijd/

  Dierstudies op hbo-niveau [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere, Dronten, Wageningen.

  Of het nu melkkoeien, honden, paarden, bijen of bevers zijn; dieren staan hier centraal. De studies zijn gericht op studenten die niet alleen een studie willen doen over dieren, je wilt ook graag het gesprek aangaan met de maatschappij om met en van elkaar te leren. Je gaat onder meer met gezondheid, voeding en welzijn aan het werk. Hieronder vallen de studies: Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij / Dier- en veehouderij / Diergezondheid & management / Docent en kennismanager Paardensector / Docent en kennismanager Recreatie- en gezelschapsdieren / Docent en kennismanager Veehouderij / Hippische bedrijfskunde / Toegepaste biologie / Varkens- en pluimveehouderij / Veterinair praktijkmanager


  https://www.aereshogeschool.nl/voltijd/interessegebieden

  Facility Management / AD Facilitair Eventmanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  AD Facilitair Eventmanagement (2-jarig)
  Je bent in staat bent om faciliteiten, zoals techniek, beveiliging, schoonmaak en catering tijdens events en op evenementenlocaties te organiseren, te coördineren en te ondersteunen.

  In twee jaar vergroot je je kennis op het gebied van evenementen in de breedste zin van het woord. Je leert hoe evenementen vandaag de dag worden georganiseerd, gecoördineerd, begroot en ontwikkeld. Je ontwikkelt ook vaardigheden waaraan de branche op dit moment behoefte heeft. Door middel van verschillende beroepsopdrachten en projecten leer je praktijksituaties kennen en houd je je ook écht bezig met de voorbereiding en uitvoering van een evenement.

  Hou je van evenementen? Wil je graag leren hoe evenementen worden georganiseerd en dan vooral de facilitaire kant van een evenement? Vind je het leuk om evenementen zélf te organiseren? Word je blij van mensen die zich vermaken? Heb jij een 'hands-on-mentaliteit'? Kun jij goed het overzicht bewaren? Werk je graag in teamverband? Wilde je altijd al achter de schermen van een evenement werken? Dan is de opleiding Facilitair Eventmanagement echt iets voor jou!

  Facility Management (4-jarig)
  Het vak Facility Management ontwikkelt zich in Nederland in sneltreinvaart. Ooit begonnen als noodzakelijke ondersteuning van een organisatie is het vak nu uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de bedrijfsvoering. De vierjarige opleiding Facility Management van Hogeschool Inholland leidt je op voor een breed werkveld. Zaken als catering, schoonmaak, beveiliging, huisvesting, bedrijfsevenementen, maar ook ICT en P&O worden steeds vaker centraal aangestuurd. Als facility manager geef je leiding aan deze processen. Erg veelzijdig dus! De voltijd hbo-opleiding is zeer geschikt voor studenten met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) die graag ondernemend en resultaatgericht bezig zijn.

  Ben je een doorzetter en hou je van aanpakken? Ben je iemand die gemakkelijk op verschillende niveaus communiceert? Ben je ondernemend, flexibel en klantgericht? Kun je goed met mensen omgaan in verschillende situaties en onder wisselende omstandigheden? Zijn sturende en leidinggevende kwaliteiten voor jou belangrijk in je toekomstige werkomgeving? Hecht je waarde aan respectvolle en gastvrije omgangsnormen in je werk? Als jij graag organiseert, creatief denkt én handelt, is deze voltijd hbo-opleiding echt iets voor jou.

  Je volgt deze opleiding(en) bij de Inholland vestiging in Amsterdam/Diemen.


  www.inholland.nl/fm

  Fashion Business [HBO]


  Aangeboden door: TMO - Fashion Business School te Doorn.Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  TMO - Fashion Business School biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

  TMO is een kleinschalige particuliere hbo fashion business school. Erkend en geaccrediteerd door de overheid. Bovendien is TMO beloond met het predikaat ‘Topopleiding’ en behoort daarmee tot de 9 % beste commerciële voltijd hbo-opleidingen van Nederland. Iets om trots op te zijn! De opleiding duurt 3,5 jaar en leidt op voor commerciële managementfuncties in de internationale modebranche. TMO biedt een breed vakkenpakket; een combinatie van management, marketing, communicatie, mode en persoonlijke ontwikkeling. Naast vakkennis, werk je bij TMO aan real life projecten en lever je een bijdrage aan kennisontwikkeling in samenwerking met de fashionbranche.


  www.tmo.nl./

  Food Commerce en Technology [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Vind je het interessant om te weten hoe onze voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd? Wil je weten hoe deze op kwaliteit of veiligheid worden gecontroleerd? Wat is nu precies food safety (of voedselveiligheid) en welke eisen gelden hiervoor? Wat maakt een product nu echt gezond of lekker? Hoe kom je er precies achter wat de consument wil of waar hij nu en in de toekomst behoefte aan heeft? Hoe kunnen we het eetpatroon van de consument gezonder maken en goed uitleggen wat voor hem of haar het beste product is? Wat maakt producten of productiemethoden duurzaam? Kortom: er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Ga jij die uitdaging aan? Kies dan voor de opleiding Food Commerce and Technology.

  De hbo-opleiding Food Commerce and Technology wordt door Inholland op de volgende locaties in voltijd verzorgd: Amsterdam en Delft.


  www.inholland.nl/fct

  Food-studies: over voedsel in al zijn facetten [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere, Dronten, Wageningen.Bekend onder het domein: Agro and food.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De voorlichting Food gaat over studie die zich richten op de verwerking van voedingsstoffen tot voedingsmiddelen en het vermarkten ervan; nationaal en internationaal. Maar ook: wat is gezonde voeding en wat doet dat voor een mens? We zijn ons steeds meer bewust van het belang van eerlijk en duurzaam voedsel. Wat kunnen we bijdragen aan een goed en fair voedselsysteem.  Hieronder vallen de studies:

  - Bedrijfskunde & agrifoodbusiness - Docent en kennismanager Consumptieve techniek - Docent en kennismanager Voeding & communicatie - European Food Business - International Food Business - International Food Operations Management - Voeding & Gezond Leven


  www.aereshogeschool.nl

  HBO-Rechten [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  HBO-Rechten
  Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan is deze opleiding wellicht geschikt voor jou. 


  http://www.hva.nl/opleiding/hbo-rechten/hbo-rechten.html

  HKU Kunst en Economie [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool der Kunsten Den Haag te Utrecht.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  HKU Kunst en Economie 

  HKU onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en media. We zijn een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie en een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa. HKU telt negen schools met in totaal 4400 studenten.

  Studenten van HKU Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn zowel zakelijk als creatief. Je filosofeert als een kunstenaar maar weet ook hoe je een project organiseert en realiseert. Na een van de studies van HKU Kunst en Economie ben jij een manager, ondernemer of verbinder. Bovendien weet je alles van één of meerdere werkvelden binnen de kunsten of de creatieve sector.


  https://www.hku.nl/studeren-aan-hku/kunst-en-economie

  Hospitality en Toerisme [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool TIO te Amsterdam.Bekend onder het domein: Agro and food.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Hogeschool TIO biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

   

  Kiezen voor Hogeschool Tio is kiezen voor kwaliteit. Tio staat voor:

  • Persoonlijk
   Kleine klassen (gem. 10 studenten), een eigen studiecoach en veel contact met je klas en docenten.
  • Excellent
   Al jarenlang staan de opleidingen van Tio aan kop. Tio is uitgeroepen tot beste kleine hogeschool door de Keuzegids Hbo 2021.
  • Ondernemend
   Minor ondernemerschap, studeren in het buitenland en docenten uit de praktijk

  Tio biedt mba-, hbo-, ad- en mbo-opleidingen op het gebied van business, hospitality, toerisme, makelaardij, marketing, officemanagement en rechten.


  www.tio.nl

  Hotel en Facility (Engels) [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.

  Hotel

  Hotel Management (EN)

  hbo-bacheloropleiding - BA - 3 of 4 jaar

  Bij hospitality draait het om het creëren van een beleving die door de gast als bijzonder en persoonlijk wordt ervaren. Hoe introduceer je nieuwe, duurzame concepten en digitalisering voor gasten die steeds bewuster worden? Deze Engelstalige en praktijkgerichte opleiding bereidt je voor op een internationale carrière in de hospitality branche. Als hospitality professional ben je in staat om diverse bedrijfsproblemen op te lossen, je team te leiden en de behoeften en verwachtingen van je gasten te begrijpen. De opleiding heeft een in-house leerbedrijf Sibelicious met moderne keukenfaciliteiten. Hier doe je ervaring op in het organiseren van bijeenkomsten en het verzorgen van gasten. Getalenteerde studenten kunnen deelnemen aan de Hilton Class. Na je studie kun je gaan werken als general manager, food & beverage manager, rooms division manager, sales manager of marketing manager. Als manager in de hotelwereld ben jij de spil in een 24/7/365 organisatie.

  Facility

  International Facility Management (EN)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Deze Engelstalige opleiding bereidt je voor op een internationale carrière in de facilitaire branche. De facilitaire afdeling is het kloppende hart van een organisatie. Goed georganiseerd facilitair management kan het verschil maken en waarde toevoegen aan het bedrijf. Dat is ook de reden dat tegenwoordig de facilitaire manager een partner is op strategisch bedrijfsniveau. Als facility manager zorg jij dat mensen in een bedrijf of organisatie effectief en efficiënt kunnen samenwerken, waarbij ze happy en healthy blijven. Je speelt een belangrijke rol in het behouden en aantrekken van talent door het creëren van een inspirerende werkomgeving. Daarnaast zorg je ervoor dat jouw organisatie bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. De opleiding heeft een in-house leerbedrijf Sibelicious. Hier doe je ervaring op in het organiseren van bijeenkomsten en het verzorgen van gasten. Na je studie kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een ziekenhuis, hotel, op het vliegveld of bij een multinational. Ook overheid, cateringbedrijven en evenementen- en adviesbureaus wereldwijd kunnen werkgevers zijn.


  https://www.buas.nl/studeren-bij/opleidingen

  Hotel, Event en Tourism [HBO]


  Aangeboden door: Euro College te Amsterdam. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Euro College biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

  Tijdens de opleidingen van International Hotel & Hospitality Management, Event management en Tourism, ontwikkel je de mentaliteit die van jou een succesvol hospitality manager maken. Je weet wat service verlenen is en hoe je gasten een fijne tijd/reis kunt bezorgen.


  https://www.eurocollege.nl/

  International business Entrepreneurship/ Bedrijfskunde [HBO]


  Aangeboden door: Euro College te Amsterdam. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Euro College biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

  Voorlichting Business studies

  In de versnelde opleidingen International Business & Entrepreneurship, International Business management en Finance management aan hogeschool EuroCollege leer je denken als een echte ondernemer. Wat de uitdaging ook is, jij gaat aan de slag met de potentie en het commerciële succes.


  https://www.eurocollege.nl/

  IVA Driebergen Business School [HBO]


  Aangeboden door: IVA Driebergen Business School te Driebergen.Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  IVA Driebergen Business School biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

  IVA Driebergen is dé Business School op mbo- en hbo-niveau. Studenten met interesse in auto’s, jachtbouw, watersport of innovation vinden bij IVA Driebergen een leuke, gestructureerde studie met een uitstekende aansluiting naar een baan. Autoverkoop, technisch manager, economische en management functies, jachtmakelaar... Noem de bedrijven maar op en er werken wel oud-IVA studenten.


  www.iva.nl

  Journalistiek [HBO]


  Aangeboden door: Christelijke Hogeschool Ede te Ede.Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als journalist sta je midden in de maatschappij en volg je het nieuws op de voet. Maar daar blijft het niet bij: een journalist stelt kritische vragen bij dat nieuws en maakt daar verhalen over. Verhalen die lezers, kijkers en luisteraars informeren en amuseren. Die kunnen boeien en die soms ook voor discussie zorgen. Je moet openstaan voor alles wat er om je heen gebeurt en daarover objectief willen berichten.


  https://www.che.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/journalistiek

  Leisure en Events Management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wat leer je bij de opleiding Leisure & Events Management?

  Vrije tijd is belangrijk voor ons. We kunnen erdoor ontspannen, het houdt ons gezond, maakt het mogelijk ons te ontwikkelen en geeft plezier. Dat heeft heel Nederland tijdens de coronatijd nog meer gemerkt! Kortom, vrije tijd heeft grote invloed op de kwaliteit van ons leven. Bovendien wordt er veel geld aan uitgegeven. Denk aan een dagje weg, bioscoopbezoek, sportwedstrijden of festivals. In totaal geven Nederlanders jaarlijks meer dan 50 miljard uit aan hun vrije tijd. Maar wanneer is een vrijetijdsbesteding zinvol voor een doelgroep? En hoe bedenk je en organiseer je zo'n vrijetijdsbesteding? De opleiding Leisure & Events Management aan Inholland Diemen houdt zich met dit soort vragen bezig en biedt een breed scala aan praktijkprojecten en andere opdrachten uit het leisure werkveld in Amsterdam. Professionals bij Leisure & Events Management worden opgeleid om creatieve antwoorden te vinden die ook nog uitvoerbaar zijn. Lijkt het jou leuk om evenementen te leren organiseren waar mensen blij van worden? Dan hoort de opleiding Leisure & Events Management bij jou!

   

  Wat maakt onze opleiding speciaal?

  • In jaar 2 kies je tussen 4 focusgebieden: Sports Experiences, Smart Culture, Muziek of Food, Retail & Hospitality.
  • Evenementenonderwijs zit in ons DNA: onze eventsdocenten komen uit de praktijk.
  • Studenten waarderen onze persoonlijke aanpak.
  • Wij hebben leisure-stad Amsterdam als proeftuin.

  www.inholland.nl/opleidingen/leisure-events-management-voltijd/

  Leraar basisonderwijs, óók sportklas en universitaire pabo (Hogeschool IPABO) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool IPABO Amsterdam Alkmaar te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Word leraar!

  Als leraar in het basisonderwijs speel je een belangrijk rol in het leven van kinderen. Leraar zijn is een heel dankbaar beroep, je kunt het verschil maken voor kinderen, voor hun toekomst. Wat je leert op de opleiding pas je al vrij snel toe in de praktijk, op jouw eigen manier. Bij de IPABO word je iemand die het verschil maakt. Iemand die je bij blijft. Vol kracht. Vol leerkracht. Vol impact.

  Naast de gewone voltijdopleiding kun je kiezen voor een opleidingsvariant:

  De sportklas

  Bewegen en fit blijven is superbelangrijk voor kinderen. Bij Hogeschool IPABO kun je kiezen voor de sportklas. Je volgt de reguliere voltijdopleiding met extra bewegingsonderwijs. Naast groepsleerkracht word je óók een vakspecialist bewegingsonderwijs. Daarmee kun je gymles geven aan alle groepen van de basisschool. 

  De universitaire pabo

  Op de universitaire pabo volg je de bachelor leraar basisonderwijs plus de bachelor pedagogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit. In vier jaar tijd haal je dus twee diploma’s. Met een vwo-diploma is de universitaire pabo een heel interessante optie. Je combineert een beroepsgerichte en een wetenschappelijke opleiding, het beste van twee werelden. 


  https://opendag.ipabo.nl/

  Lerarenopleiding 1e graad Lichamelijke Opvoeding [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Lerarenopleiding 1e graad Lichamelijke Opvoeding  
  De bacheloropleiding Leraar Lichamelijke Oefening vo eerstegraads is een voorbereiding op het beroep leraar. Je wilt jonge mensen leren bewegen en sporten en bent daarnaast fit, enthousiast en graag  actief. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) krijg je een uitgekiend opleidingsprogramma en colleges waarin onderwijskundige onderwerpen centraal staan. Je leert leiding te geven aan groepen en ontwikkelt organisatorische vaardigheden. Tevens leer je om onderzoeksvaardigheden en analyses terug te laten komen in de onderwijsleersituaties van het bewegen.


  www.hva.nl/opleiding/academie-voor-lichamelijke-opvoeding/academie-voor-lichamelijke-opvoeding.html

  Management van de leefomgeving [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Vind jij het leuk om verschillende mensen bij elkaar te brengen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil jij meewerken aan nieuwe kansen in het landelijk gebied? Of wil je juist aan de slag met innovatieve oplossingen in de stad van de toekomst? Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een duurzamere en beter leefbare omgeving. Bekijk de verschillende mogelijkheden bij de opleiding Management van de Leefomgeving. Nederland is een dichtbevolkt land waar ieder gebied een bestemming heeft. Onze ruimte heeft veel verschillende gebruikers en eigenaars. En er verandert veel in Nederland: het aantal mensen dat in de stad woont zal de komende jaren sterk toenemen, terwijl het platteland leegloopt. Daarnaast heeft ook klimaatverandering een grote impact op de leefomgeving. Gelukkig barsten veel gemeenten van de duurzame ambities en werken steeds meer bedrijven en bewoners aan een duurzame groene toekomst. In de opleiding Management van de Leefomgeving leer je alles wat je nodig hebt om gebieden te ontwikkelen en steden in te richten.


  https://www.hvhl.nl/studeren/opleidingen/bachelor/management+van+de+leefomgeving

  Marketing, Rechten en Communicatie [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool TIO te Amsterdam.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Hogeschool TIO biedt particulier onderwijs aan en valt onder het niet bekostigd onderwijs.
  Op de open dag zijn altijd financieel adviseurs aanwezig die kunnen helpen met een financieel advies
  .

   

  Kiezen voor Hogeschool Tio is kiezen voor kwaliteit. Tio staat voor:

  • Persoonlijk
   Kleine klassen (gem. 10 studenten), een eigen studiecoach en veel contact met je klas en docenten.
  • Excellent
   Al jarenlang staan de opleidingen van Tio aan kop. Tio is uitgeroepen tot beste kleine hogeschool door de Keuzegids Hbo 2021.
  • Ondernemend
   Minor ondernemerschap, studeren in het buitenland en docenten uit de praktijk

  Tio biedt mba-, hbo-, ad- en mbo-opleidingen op het gebied van business, hospitality, toerisme, makelaardij, marketing, officemanagement en rechten.


  www.tio.nl

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs (niet-exact) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs
  Met een opleiding tot tweedegraads leraar ontwikkel je je tot een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren.  Je bent hun rolmodel en inspirator. Tijdens de opleiding volg je een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel aandacht is voor kennis van het schoolvak, didactische werkvormen en vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen en je leerlingen te begeleiden.  Ook leer je hoe je omgaat met verschillen in bijvoorbeeld sociale afkomst, culturele achtergrond en interesses. Je weet hoe je een sfeer van veiligheid en vertrouwen kunt creëren, zodat je leerlingen met plezier naar school gaan. Al deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de diverse stages die je volgt.  

  Deze voorlichting is bedoeld voor aankomend docenten met een voorkeur voor andere vakken dan de exacte vakken. De voorlichting voor exacte vakken wordt op dinsdag aangeboden.


  . www.hva.nl/interessegebieden/onderwijs-en-opvoeding/opleidingen/opleidingen

  Opleiding Docent Basisonderwijs (PABO) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Misschien weet je het al sinds de basisschool: leraar zijn is het leukste wat er is! Zelf je eigen lessen samenstellen. Op jouw manier kinderen helpen in hun ontwikkeling. Hen inspireren en een echt rolmodel zijn.

  Hoe jong of oud je ook bent, je bent nooit uitgeleerd. Om beter te worden in je vak, om iets nieuws te ontdekken of om gewoon continu het beste uit jezelf te halen. Basisscholen geven graag de ruimte aan nieuwe talenten zoals jij.  Meld je daarom aan voor de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland.

  Voor wie?
  Wat kinderen zien, doen ze na. Daarom hebben ze behoefte aan een leerkracht met een sterke persoonlijkheid. Iemand die niet alleen vertelt, maar ook doet wat goed is. Iemand die inspireert, prikkelt en uitdaagt om te leren. Die van rekenen een avontuur maakt en van taal een feestje. Die openstaat voor de kwaliteiten van ieder individueel kind en elk talent laat groeien. Lijkt je dat wat? Dan is de Pabo echt iets voor jou.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/leraar-basisonderwijs-pabo/voltijd/pabo-in-haarlem/

  Pedagogiek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wil jij een steunpilaar zijn voor jeugd en jongeren? Ben je in staat met beide benen op de grond te blijven staan als je geconfronteerd wordt met problemen? Ben je geïnteresseerd in de omgeving van het kind? En vind je het interessant om elke keer opnieuw je open te stellen voor die ene unieke situatie en daarin maatwerk te leveren voor alle betrokkenen? Dan is Pedagogiek echt iets voor jou.

  De hbo-opleiding Pedagogiek kan je bij hogeschool Inholland in voltijd in Amsterdam volgen.


  www.inholland.nl/pedagogiek

  Social Work [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Brede voorlichting over Social Work

  Werk jij graag met mensen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen? Vind je de kwaliteit van leven en de samenleving belangrijk? Heb je oog voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Deins je niet terug voor complexe situaties en beschik je bovendien over een behoorlijke dosis nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen? Dan is de opleiding Social Work echt iets voor jou. 

  De hbo-opleiding Social Work wordt door Inholland op de volgende locaties verzorgd: Haarlem, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag. 


  https://www.inholland.nl/opleidingen/social-work-voltijd/

  Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Sportkunde
  Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is de opleiding Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) misschien iets voor jou. Tijdens dit vierjarige bachelor-programma leer je over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer- en/of coachlicentie. Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Om deze reden loop je vanaf het eerste jaar al stage, waarbij je samen met je projectgroep verschillende evenementen organiseert. Bij Sportkunde, leerroute SM&O ontwikkel je tot ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten. Sportkunde, leerroute SM&O biedt naast het Nederlandse programma ook het Engelstalige programma Sport Studies, track International Sports, Management and Business (ISMB) aan. Voor beide opleidingen geldt dat er een uitgebreid aanbod aan stageplaatsen en (door)studeermogelijkheden is in binnen- en buitenland.


  www.hva.nl/opleiding/sportkunde---leerroute-sport-management-en-ondernemen/sportkunde.html

  Tourism management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wat houdt de opleiding Tourism management voltijd in?

  Ben je geïnteresseerd in toerisme, vakantie en recreatie en wat je hierin voor mensen kunt betekenen? Houd je van organiseren? Dan is dít het moment om voor de voltijdopleiding Tourism Management te kiezen. Want mensen staan te trappelen om weer te reizen, in binnen- en buitenland. Ze willen duurzamer reizen en gaan op zoek naar lokaal, kleinschalig aanbod. Denk en help mee om die verandering samen met ons vorm te geven. Stap aan boord voor een ontdekkingsreis.

  Zo leer je in samenwerking met echte opdrachtgevers een vakantiepark runnen, zet je een programma op voor natuurbeleving in de stad, help je met toerisme wijken te vergroenen en maak je een reisorganisatie interessant voor jouw generatie. Wij hebben oog voor jouw ontwikkeling, zodat je uitgroeit tot de beste versie van jezelf en je kunt overstappen naar allerlei organisaties in toerisme, recreatie of daarbuiten.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/tourism-management-voltijd/

  Vormgeven met groen en inrichten van de groene ruimte om ons heen. [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere, Dronten, Wageningen.Bekend onder het domein: Aarde en Milieu.

  Deze presentatie gaat over het vormgeven met groen en het inrichten van de groene ruimte om ons heen. Welke rol kan groen hierbij hebben? Decoratief, ontspannend, economisch, verrassend, leerzaam, verbindend en innovatief. Maar het kan ook gaan over de leefomgeving van mensen en het ontwerpen van infographics en apps om mensen meer te betrekken bij deze omgeving. Studies die horen bij dit thema: Aarde & Klimaat Bloemsierkunst Docent & Kennismanager Bloemsierkunst Docent & Kennismanager Tuin en landschap Geo Media & Design  


  www.aereshogeschool.nl

  Vormgeving [HBO]


  Aangeboden door: Design Academy Eindhoven te Eindhoven.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  “Design a new lay-out for the square in front of the Eindhoven train station”,
  “Find a way of shaping the new luxuriousness”,
  “Give someone the gift of time”

  If this is the kind of challenge you dream of, and you are ready to work hard for it, then Design Academy Eindhoven is “the place to be”.

  In your capacity as a designer you have a considerable impact on the way the world looks. After all, almost all the things surrounding us have been designed. Designers determine what it is we experience within and about a set of surroundings and how we might behave there. When you graduate you will be shaping people’s everyday lives. This may vary from jewellery, objects of everyday use, the interior of a home, to the way we organize care or how we feel in public space.


  www.designacademy.nl

  [HBO] Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs (Exacte vakken) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Onderwijs en Opvoeding.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs
  Met een opleiding tot tweedegraads leraar ontwikkel je je tot een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren. Je bent hun rolmodel en inspirator. Tijdens de opleiding volg je een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel aandacht is voor kennis van het schoolvak, didactische werkvormen en vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen en je leerlingen te begeleiden.  Ook leer je hoe je omgaat met verschillen in bijvoorbeeld sociale afkomst, culturele achtergrond en interesses. Je weet hoe je een sfeer van veiligheid en vertrouwen kunt creëren, zodat je leerlingen met plezier naar school gaan. Al deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de diverse stages die je volgt

  Deze voorlichting is bedoeld voor aankomend docenten met een voorkeur voor exacte vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De voorlichting voor overige vakken wordt op woensdag aangeboden.


  www.hva.nl/interessegebieden/onderwijs-en-opvoeding/opleidingen/opleidingen

  (WO) Geschiedenis [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Geschiedenis is een fascinerend vak: door het verleden te bestuderen, leer je het heden beter te begrijpen. Bij de bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Leiden heb je de kans om de geschiedenis in haar volle breedte te bestuderen, van de vroege oudheid tot de moderne tijd, in Nederland en in andere landen. Je verdiept je in de vele facetten van geschiedenis, en je ontwikkelt je tegelijkertijd tot een kritisch denker met een prima startpositie op de arbeidsmarkt.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/geschiedenis

  Algemene Talenvoorlichting [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Utrecht te Utrecht.

  Talenstudies: daarmee kun je de wereld aan!


  Wie meerdere talen spreekt, heeft de toekomst. In de huidige wereld wordt het contact met andere culturen steeds belangrijker. Kennis van de taal en van de cultuur van een gebied zijn daarom onontbeerlijk. Er komt steeds meer vraag naar experts in de diverse talen en culturen die binnen en buiten Europa kunnen worden ingezet.

  In deze voorlichting gaan we in op wat het betekent om een talenstudie te doen en wat je in grote lijnen tijdens zo’n studie leert. We geven voorbeelden van de verschillende talen die je in Utrecht kunt studeren. We kijken ook welke rol(len) je als expert in de taal en cultuur van een bepaald gebied na je studie in de maatschappij kunt gaan vervullen.


  https://www.uu.nl/

  Amsterdam University College Interdisciplinair [WO]


  Aangeboden door: Amsterdam University College te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Door de toenemende complexiteit in de samenleving, is er steeds meer vraag naar academici die kennis hebben van meerdere disciplines. Vraagstukken zoals klimaat, voedsel, energie, migratie, volksgezondheid en financiële instabiliteit zijn niet vanuit slechts één invalshoek te begrijpen.  

  De studie Liberal Arts and Sciences leidt studenten op om ‘grensoverstijgend’ te leren kijken. De nadruk ligt op het opdoen van brede kennis uit meerdere studiegebieden, het ontwikkelen van uitstekende academische vaardigheden en het worden van een betrokken wereldburger. Typisch voor een University College is dat studenten samen studeren en wonen op een campus, waardoor ze leren en leven in een internationale en sociale omgeving. Bij AUC doen studenten daarnaast praktische ervaring op door stage te lopen, een gemeenschapsproject te doen of zich aan te sluiten bij een commissie, waardoor de betrokkenheid met de samenleving wordt vergroot. 

  De behoefte aan inter- en multidisciplinair opgeleide academici komt ook terug in het major- en minorsysteem, in keuzevakken en in het honoursonderwijs. Deze bieden de student de mogelijkheid om zelf arrangementen samen te stellen die hem of haar zo goed mogelijk voorbereiden op de carrière die de student voor ogen heeft. Bij Amsterdam University College kiezen studenten voor een major in de exacte wetenschappen, sociale wetenschappen of geesteswetenschappen. 

  Dit is een Engelstalige opleiding.

   


  https://www.auc.nl

  Archeologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De Faculteit Archeologie behoort tot de internationale top en is nummer 1 op het vasteland van Europa. De faculteit kent een succesvol en multidisciplinair team van onderzoekers actief over de gehele wereld. In toenemende mate vinden internationale studenten hun weg naar Archeologie in Leiden, oplopend tot wel 50% van alle studenten in de masterfase.

  Onze focus ligt op het ontstaan van de mens, de archeologie en verre geschiedenis van migratie, kolonisatie en koloniale ontmoetingen, globalisatie en culturele identiteit.

  Archeologie is een veelzijdige bacheloropleiding waarmee je van het verleden jouw toekomst maakt. Met onze mix van onderwijs en onderzoek leg je een stevige basis voor een (inter)nationale carrière in de archeologie of het erfgoedbeleid.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/archeologie

  Bestuurs- en Organisatiewetenschap [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  Bestuurs- en Organisatiewetenschap


  www.vu.nl

  Bestuurskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Den Haag.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden is één van de grootste en oudste instituten voor academisch onderzoek en onderwijs op het gebied van Bestuurskunde in Nederland en is gevestigd in Den Haag. Het instituut combineert een wereldwijd goede academische reputatie met een centrale positie voor internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen in Den Haag.

  Bij Bestuurskunde ga je aan het werk met grote uitdagingen waar de publieke sector mee geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. We analyseren, geven duiding en bouwen mee aan oplossingen voor maatschappelijke problemen van nu.

  De coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, de kloof tussen arm en rijk in grote steden, de effecten van diversiteitsbeleid binnen ministeries voor de carriere van vrouwelijke ambtenaren, het hervormen van de Europese Unie na de Brexit; zo maar een greep uit de prikkelende kwesties die je bij Bestuurskunde op je bord krijgt.

  Als jij graag nadenkt over bestuurlijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, dan zit je bij Bestuurskunde goed.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/bestuurskunde

  Beta-gamma [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Bèta-gamma is iets voor jou als je breed geïnteresseerd bent en vraagstukken van meerdere kanten wilt bekijken. Je denkt graag kritisch na over onderwerpen die liggen op het snijvlak van natuurwetenschappen en de mens, wilt problemen concretiseren én er over filosoferen. Je bent goed in bètavakken, maar kunt en wilt meer. Bij Bèta-gamma ontwikkel je een brede basiskennis en word je tegelijkertijd opgeleid tot specialist in een door jou gekozen wetenschap. Op deze manier leer je beter te communiceren met andere specialisten om zo gezamenlijk een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.


  www.uva.nl/bg

  Business Administration [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Je wilt goed nadenken over je studiekeuze. De opleiding moet je natuurlijk aanspreken, maar dat alleen is geen garantie voor succes. Herken je jezelf in onderstaand profiel, dan is Business Administration misschien wel de studie voor jou:

  - Je vindt het bedrijfsleven fascinerend.
  - Je wilt weten welke rol bedrijven spelen binnen de economie en hoe ze elkaar beïnvloeden.
  - Je vindt menselijk gedrag interessant.
  - Je bent goed in wiskunde en vindt het ook leuk.
  - Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken.
  - Je kunt je goed uitdrukken in het Engels. 
  - Je kunt je mening goed verwoorden, bent nieuwsgierig en kritisch.
  - Je bent leergierig en verkent graag nieuwe terreinen.


  www.uva.nl

  Cluster presentatie Japanstudies, Koreastudies, Chinastudies en South, Southeast Asia Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Deze cluster presentatie zal informatie geven over de volgende opleidingen: Japanstudies, Koreastudies, Chinastudies en South & Southeast Asia Studies.

  In de regio die je bestudeert in de Engelstalige bachelor South and Southeast Asian Studies bestaan tientallen volkeren, talloze religies en een ontelbare hoeveelheid talen naast elkaar. De regio wordt gekenmerkt door diversiteit, maar wordt toch als regio beschouwd, hoe kan dat? Een zoektocht naar overeenkomsten en verschillen op cultureel, religieus, economisch, historisch en politiek gebied kan deze vraag beantwoorden. Ligt je interesse bij India, Indonesië of Tibet? Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis of juist gericht op de toekomst? South and Southeast Asian Studies biedt het allemaal.


  In English Are you interested in India, Indonesia or Tibet, or any of the other countries of South and Southeast Asia? Their politics, religions, music, films, architecture, or literature? Are you curious about their history, or is your focus more on the present and future? Would you like to learn a language that will give you access to new cultural worlds? Are you curious about the history of the region, or is your focus more on the present and the future? The English-taught bachelor his programme in South and Southeast Asian Studies offers you a wide range of options for studying this region in all its diversity.

  Study the core of Asian civilisation
  The southern rim of Asia, stretching from Tibet through the Indian subcontinent to Burma, Thailand, the South China Sea, and the Indonesian archipelago, is the core of Asian civilisation and the most important axis of movement and exchange in human history. Hinduism and Buddhism were both born and spread there, Islam achieved its greatest outreach there, and the lure of its rich commerce led the colonial expansion of Europe to begin there.

  Today South and Southeast Asia is a dynamic, beautiful, and promising region, home to almost a third of the world his population, almost two thirds of its Muslim population, and the majority of its rapidly growing, successful developing economies. Endlessly diverse in languages and cultures, the countries of South and Southeast Asia are united by increasingly strong democratic values, and by a growing orientation toward global markets.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen?pagenumber=1&education=&type=bachelor&interest=region+and+countries&faculty=humanities

  Communicatie- en Informatiewetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  Communicatie- en Informatiewetenschappen


  www.vu.nl

  Communicatiewetenschap & Communication Science [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Welke invloed oefenen communicatie en samenleving op elkaar uit? Tegenwoordig besteden wij een aanzienlijk deel van onze tijd aan (sociale) media. Binnen de bachelor Communicatiewetenschap bestudeer je media (o.a. kranten, televisie, sociale media, games) en de effecten van mediagebruik op mens en samenleving. Dus ben je geïnteresseerd in media, maar ben je ook bereid kritisch te kijken? Dan is de studie Communicatiewetenschap misschien wel iets voor jou!


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/communicatiewetenschap/communicatiewetenschap.html

  Computational Social Science [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en Informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Hoe kunnen we digitale interventies ontwikkelen die de politieke en maatschappelijke betrokkenheid van burgers vergroten? Of die vrijheid, welzijn en ecologie kunnen versterken? Wat betekent het om mens te zijn als steeds meer menselijke vaardigheden, zoals geheugen en besluitvorming, zijn ingebed in technologie? De bacheloropleiding Computational Social Science gaat studenten academisch opleiden om creatieve en op onderzoek gebaseerde antwoorden te geven op dit soort vragen en zelf duurzame digitale interventies te ontwikkelen.

  De opleiding kreeg deze week groen licht van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO en is daarmee de eerste opleiding in zijn soort in de wereld. ‘Deze bacheloropleiding komt op het juiste moment, gezien de snelle digitalisering van een steeds globalere wereld’, stellen de oprichters.


  www.uva.nl

  Criminologie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  CRIMINALITEIT
  Criminaliteit kom je overal tegen. Je krijgt er misschien zelf mee te maken, je ziet het in je omgeving of anders lees je er wel over in de krant. Iedereen heeft wel een mening over criminaliteit. Maar de feiten zijn vaak genuanceerder dan wat je de media en mensen om je heen hoort verkondigen. Bij criminologie buig je je over de nuances van veiligheid, onveiligheid en het bestrijden ervan.

  Als criminoloog bekijk je een probleem vanuit verschillende invalshoeken, zowel die van politie en justitie als die van de dader en de maatschappij. Je maakt geen wetten en regels en je gaat ook niet straffen; je onderzoekt wat criminaliteit is en wat de oorzaken en gevolgen zijn van criminaliteit en verschillende soorten bestraffing. Je krijgt een veelzijdige academische opleiding met zowel een onderzoeks- als praktijkgerichte oriëntatie. Geen CSI dus, je wordt in feite sociaal wetenschapper. 

  VERDER KIJKEN ALS CRIMINOLOOG
  Bij Criminologie aan de VU is veel aandacht voor de actualiteit en dagen we je uit om die vanuit een multi- en interdisciplinaire hoek te benaderen. Vanuit het VU-thema Governance for Society spreken we momenteel regelmatig over de angstcultuur en onzekerheid die we in de samenleving waarnemen. Bovendien kom je al tijdens je studie in contact met de echte experts, bijvoorbeeld van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Dit topinstituut voor criminologisch onderzoek is aan de VU gevestigd en misschien hebben zij voor jou als criminologie-expert-in-wording een stageplek.  


  www.vu.nl

  Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  In de bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeer je de relatie tussen wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau. Je vergelijkt verschillende samenlevingen en culturele fenomenen.

  Waarom doen mensen wat ze doen en denken ze wat ze denken? Dit wordt in belangrijke mate bepaald door alledaagse ervaringen. Maar ook grootschalige ontwikkelingen, zoals globalisering, en politieke instituties als de Europese Unie sturen mensen.

  Culturen begrijpen en verklaren
  In de bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeer je de relatie tussen deze wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau. Je vergelijkt verschillende samenlevingen en culturele fenomenen. Zo bestudeer je bijvoorbeeld hoe mensen in Hong Kong zich verzetten tegen de opkomst van hoogbouw, waarom jongeren in het Midden-Oosten andere computergames spelen dan in de Verenigde Staten of welke rol religie speelt bij Poolse migranten in Nederland. Dit soort onderzoeken leveren nieuwe, spannende en inspirerende kennis op en zetten je aan het denken: is dat wat jij of een ander normaal vindt wel zo normaal?

  Antropologie iets voor jou?
  Is Antropologie iets voor jou? Wel als je een vwo-diploma hebt (ongeacht het profiel), nieuwsgierig bent en het interessant vindt om de wereld vanuit verschillende perspectieven te benaderen. En als het volgende van toepassing is op jou:

  • Je vindt het leuk om je te verdiepen in andere culturen en samenlevingen.
  • Je bent bereid je eigen denkbeelden en (voor)oordelen onder de loep te nemen.
  • Je hebt interesse in de vraag waarom mensen op bepaalde manieren handelen, óók als ze iets doen of willen wat je op het eerste gezicht vreemd – of zelfs verwerpelijk – vindt.
  • Je houdt van lezen, analytisch denken en van schrijven.
  • Je voelt je aangetrokken tot werk waarbij je bruggen slaat tussen culturen. Hierbij kun je denken aan beroepen als journalist, beleidsadviseur bij de overheid, onderzoeker, projectleider, landenspecialist of documentairemaker.
  • En wil je een extra uitdaging? Voor excellente studenten heeft de bacheloropleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie een Honours- en Talentprogramma met zowel disciplinaire als interdisciplinaire componenten.

  Maak kennis met Antropologie - volg de webklas
  De splinternieuwe webklas is een leuke en leerzame manier om met de studie Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie kennis te maken. Door filmfragmenten van een docent te bekijken, korte artikelen te lezen en vragen te beantwoorden krijg je een goed beeld van de inhoud van de studie, waardoor je makkelijker kunt beslissen of je daadwerkelijk Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie wilt gaan studeren. 


  www.vu.nl

  Data science [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  In deze joint bachelor Data Science, aangeboden door de Technische Universiteit Eindhoven, leer je grote hoeveelheden data te analyseren en daaruit trends te signaleren voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Je focust je daarbij op de interactie tussen mens en techniek, programmeren, trendanalyse, recht en big data. Naast de technische kant ben je voornamelijk bezig met maatschappelijke vraagstukken die Data Science oproept. Denk hierbij aan juridische, sociale, ethische en zakelijke en ondernemerskwesties.


  www.tue.nl/

  Economie en Bedrijfseconomie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.

  MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN
  Economie en Bedrijfseconomie is een brede, maatschappelijk georiënteerde opleiding voor ambitieuze studenten. Je benadert maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en kennisgebieden, zoals macro- en micro-economie, ruimtelijke economie, ontwikkelingseconomie, economische geschiedenis en ethiek. Bovendien leer je van alles over finance, accounting en marketing. Met deze academische kennis en praktijkgerichte vaardigheden kun je maatschappelijke uitdagingen en bedrijfseconomische problemen analyseren en effectieve oplossingen aandragen.

  Waar Bedrijfskunde zich richt op bedrijfsprocessen, zet deze bachelor de economie en het menselijk gedrag centraal. Het programma heeft een sterke link met het beroepsveld: je krijgt gastcolleges van docenten die actief zijn in het bedrijfsleven of bij de overheid, doet bedrijfsanalyses met medestudenten, je loopt – als je dat wilt – een stage en doet afsluitend een onderzoeksproject; misschien wel voor een groot bedrijf op de Amsterdamse Zuidas. 

  VERDER KIJKEN ALS ECONOOM
  VU is verder kijken. Ook het Economie en Bedrijfseconomie-programma richt haar blik naar buiten. Vanuit de VU-brede onderzoeksthema's Connected World en Governance for Society word je optimaal voorbereid op je toekomst, mede dankzij het feit dat je docenten precies weten wat er speelt in het bedrijfsleven en bij de overheid. Dit programma heeft bovendien een internationale oriëntatie: je interacteert met veel buitenlandse docenten en studenten, en ook kun je iin het derde jaar een deel van je opleiding in het buitenland volgen. De internationale beroeps- én beleidspraktijk kent straks dus geen geheimen meer voor jou als topeconoom-in-wording.


  https://www.vu.nl

  Europese Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Politiek en cultuur, natie- en staatvorming, cultuur- en ideeëngeschiedenis, de vorming van de Europese Unie. Al deze aspecten komen in Europees context aan bod. Ook Europese talen, economie en recht worden bestudeerd. De opleiding koppelt wetenschap aan praktijk. Als afgestudeerde in Europese studies heb je een academisch werk- en denkniveau en een goed inzicht in de ideeën en structuren van het hedendaagse Europa.


  www.uva.nl

  Film en Literatuurwetenschap [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Duik in de literatuur, films en andere media van over de hele wereld. Reis langs Hollywood en Italiaans neo-realisme, maar ook langs allerlei andere culturen. Je bestudeert literatuur en films in historisch perspectief en legt relaties met bijvoorbeeld theater en poëzie. Ontdek de verschillen én overeenkomsten in de opleiding Film- en literatuurwetenschap.

  Waarom Film- en literatuurwetenschap in Leiden?

  • De combinatie van film en literatuur in één opleiding is uniek in Nederland.

  • Richt je niet alleen op Europa of Hollywood: ook de niet-westerse media komt aan bod.

  • Ontdek wat literatuur kan en film niet, maar ook omgekeerd.

  • Voel je snel thuis bij je studie en in de gezellige studentenstad Leiden.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/film-en-literatuurwetenschap

  Future Planet Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Onze manier van leven is steeds minder houdbaar. Vervuiling neemt toe, hulpbronnen raken op, diersoorten sterven uit en het klimaat verandert. De oorzaken zijn complex. Bij Future Planet Studies analyseren we de onderliggende processen en onderzoeken we de alternatieven: wat kunnen we doen om een duurzame toekomst te creëeren? 

  We zoeken naar innovatieve oplossingen, zoals hernieuwbare vormen van energie, een verantwoorde voedselproductie en houdbare watervoorziening. Vanuit de bètakant kijken we daarbij naar aardwetenschappen, biologie en scheikunde. Tegelijkertijd kijken we naar de sociale, politieke en economische factoren die het gedrag van mensen bepalen.


  www.uva.nl/fps

  Humanistiek [WO]


  Aangeboden door: Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Begint een beter milieu bij jezelf, bij de overheid of bij de markt? Is eenzaamheid alleen een probleem voor ouderen? Hoe bestrijd je discriminatie en institutioneel  racisme? In de bachelor Humanistiek draait alles om mensen en hoe zij het leven en de wereld ervaren. Je leert kijken naar complexe vragen in onze samenleving waarvoor niet meteen een pasklaar antwoord is. Je bestudeert deze met behulp van verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, filosofie en sociologie en probeert te begrijpen wat mensen bezighoudt.

  Door denken en doen
  In de studie wisselen theorie en praktijk elkaar af. Het accent ligt op een brede academische vorming, maar je wordt geen academicus die de wereld op afstand beschouwt. Je past wetenschappelijke kennis ook toe. Je leert analytisch te denken en door te dringen tot de kern van complexe vraagstukken. Je werkt met teksten van grote denkers en verdiept je in maatschappelijke discussies. Je ontwikkelt argumentatietechnieken en gespreks- en reflectievaardigheden.

  Kleinschalig en persoonlijk
  De bachelor Humanistiek is een driejarige voltijds studie, die je kunt volgen midden in het gezellige centrum van Utrecht. Er zijn in totaal zo'n 650 studenten en je krijgt  kleinschalig, afwisselend en persoonlijk onderwijs. Het accent in de driejarige bacheloropleiding ligt op een brede academische vorming.

  Mogelijkheden
  Afgestudeerden werken bij maatschappelijke organisaties, in het onderwijs, bij ministeries, in de media, binnen de wetenschap, of bijvoorbeeld op het terrein van beleid en advies. Na de bachelor Humanistiek kun je doorstromen naar een van onze drie masters of naar academische masters op andere universiteiten.


  https://www.uvh.nl/onderwijs/bachelor-humanistiek

  Informatiekunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Informatiekunde

  Welke rol speelt ICT in  informatie- en communicatieprocessen? Die vraag stel je jezelf bij de opleiding Informatiekunde. Je combineert inzichten uit de informatica, bestuurs- en organisatiekunde, psychologie en communicatiewetenschappen. Je houdt je bezig met hoe ICT kan worden ingezet om mensen en organisaties optimaal te ondersteunen. Afgestudeerden Informatiekunde vervullen vaak een brugfunctie tussen de gebruiker, het mangement en informatici. 


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/informatiekunde/informatiekunde.html

  Interdisciplinaire sociale wetenschap [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Als student Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) leer je om maatschappelijke vraagstukken op een interdisciplinaire manier te bekijken. ISW benadert deze vraagstukken vanuit inzichten en theorieën uit verschillende sociale wetenschappen, zoals politicologie, psychologie, antropologie, sociologie en sociale geografie en planologie. Want al deze inzichten zijn nodig om dichter bij een passende oplossing te komen. Ben jij diegene die onze complexe wereld een stukje overzichtelijker maakt?


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/interdisciplinaire-sociale-wetenschap/interdisciplinaire-sociale-wetenschap.html?cb

  International Business Administration (IBA) [WO]


  Aangeboden door: Erasmus Universiteit Rotterdam te Rotterdam.Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  The three-year BSc in International Business Administration at Rotterdam School of Management, Erasmus University is the ideal start to a career in international business or studies abroad.


  https://www.eur.nl/en/bachelor/bachelor-international-business-administration

  International Studies (Engelstalige presentatie) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Den Haag.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wil je meer weten over globalisering? In de Engelstalige bachelor International Studies van Universiteit Leiden kies je een wereldregio en bestudeer je hoe de globalisering met andere regio’s en landen de geschiedenis, cultuur, economie en politiek beïnvloedt. Daarnaast leer je ook een van de belangrijke talen uit die regio spreken en schrijven. Bovendien doe je waardevolle academische en persoonlijke vaardigheden op, waarmee je goed voorbereid de volgende stap in je carrière zet.

  English:

  Globalisation is shaping the world in which we live. In the BA International Studies, you have the opportunity to study one of eight world regions within the context of global interactions. At the same time, you will learn a key language of your chosen region and acquire skills that will prove to be highly valuable for your future career.


  https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/bachelor/international-studies

  Kunstgeschiedenis [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  Ons mondiale perspectief maakt de studie actueel en uniek. Je bestudeert hier kunst uit Nederland en Europa, maar ook uit Noord-Amerika, Azië en Afrika. Je ontdekt de impact van kunst op het publiek door de eeuwen heen, van de eerste grottekening tot moderne kunstvormen.

  Maak kennis met schilderkunst, fotografie, architectuur, de toegepaste kunsten en design, maar ook met video- en beeldhouwkunst en museumstudies. Je specialiseert je gedurende de studie vanuit jouw interesse. In welke kunstvormen je ook geïnteresseerd bent, in Leiden ben je aan het juiste adres!


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/kunstgeschiedenis

  Law In Society [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  Beschrijving over Law in Society 


  www.vu.nl

  Liberal Arts en Sciences: Global Challenges (Leiden University College The Hague, Engelstalig) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Den Haag.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Leiden University College (LUC) The Hague heeft een driejarig Engelstalig Liberal Arts & Sciences-programma in Den Haag voor een groep van excellente en gemotiveerde (inter)nationale studenten. Dit interdisciplinaire programma, getiteld ‘Global Challenges’, richt zich op Peace & Justice en op Sustainability. Thema’s waar Den Haag als internationale stad van vrede en recht bekend om staat.

  LUC The Hague richt zich specifiek op complexe, mondiale problemen: klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, armoede, sociale onrechtvaardigheid, internationale criminaliteit en terrorisme, om er maar een paar te noemen. Je doet kennis op over de hele wereld, maar je verdiept je ook in een specifiek gebied van jouw interesse door het kiezen van een van de majors. Op die manier kun je als student je eigen programma op maat samenstellen!

  Een student aan het Leiden University College The Hague:

  • is slim en vindt het leuk om uitgedaagd te worden in zijn of haar studie
  • heeft een brede belangstelling
  • heeft een internationale oriëntatie
  • is gemotiveerd en gedreven om een verschil te maken en te werken aan innovatieve duurzame oplossingen voor de global challenges.

  https://www.universiteitleiden.nl/en/governance-and-global-affairs/leiden-university-college-the-hague

  Media en cultuur en Media and Information [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Media en cultuur, Media and Culture en Media and Information


  https://www.uva.nl/en/discipline/media-studies/bachelors/bachelors-programmes-in-media-studies.html

  Media, Kunst, Design en Architectuur (MKDA) [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  ARTISTIEKE CULTUURUITINGEN
  In de hedendaagse samenleving worden we omringd door beelden, visuele technologieën en vormgeving. Bij MKDA verdiep je je in uiteenlopende alledaagse en artistieke cultuuruitingen en hun betekenis en invloed in het heden en verleden.  Je ontwikkelt 'beeldwijsheid' of ‘visuele geletterdheid’: je leert kritisch kijken naar beelden en vormgeving in het dagelijks leven en gaat historische en actuele beeldtalen en -tradities, symboliek en manipulatie kritisch analyseren. Daarbij gaat het om diverse uitingen: van olieverfschilderij tot digitaal beeld, van grachtenpand tot luchthaven, van fotografie, film en tv tot games, van historisch kostuum tot avant-garde mode, om er vervolgens kritisch op te reflecteren, duidend over te schrijven of debatteren, om er een blog, diepgravend artikel of grotere publicatie over te maken, of bij te dragen aan exposities, rondleidingen en andere culturele programma’s en activiteiten. 

  MKDA is een veelzijdige opleiding waarin je Media, Kunst, Design en Architectuur onderzoekt vanuit historisch, theoretisch en kritisch perspectief.  We besteden veel aandacht aan de hele cyclus: van conceptie tot perceptie en productie, van transmissie en processing tot consumptie. Tegelijkertijd bieden we je ruimte om de diepte in te gaan en kennis en inzicht te verwerven in de geschiedenis en actualiteit van – afhankelijk van jouw interesse – een van de tracks (of specialismen) Media, Kunst, Design en Architectuur. Je verrijkt niet alleen je geest met wetenschappelijk inzicht, maar komt ook in aanraking met creatieve bedrijven, overheden, kenniscentra en andere instituties op dit gebied. 

  VERDER KIJKEN ALS EXPERT IN VISUELE EN MATERIËLE CULTUUR
  VU is verder kijken. Je wordt academisch opgeleid tot expert in visuele en materiële cultuur met een open oog voor interdisciplinariteit. Visuele media spelen een belangrijke rol in globalisering, digitalisering en mediatisering van onze samenleving, en sluiten aan bij het VU-thema Connected World. Begrip van hoe beelden, gebouwen, media en objecten zich hebben ontwikkeld als communicatiemiddel, om kennis door te geven, ideeën uit te drukken of kritiek te leveren, is belangrijk om onze complexe hedendaagse wereld te verklaren en daar als deskundige actief aan bij te dragen. Zo word je opgeleid om vanuit een kritische onderzoekshouding en met een interdisciplinaire blik je kennis en vaardigheden toe te gaan passen in het professionele werkveld. 


  https://www.vu.nl

  Moderne vreemde talen: Arabisch, Duits, English, Frans, Hebreeuws, Italie studies, Nieuw-Grieks, Russisch en Scandinavisch, Spaans en Latijns-Amerikaans [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  Voorlichting over alle bachelors van de Taal-, cultuur- en regiostudies.


  www.uva.nl/talen

  Notarieel Recht [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ STAAN
  Het vakgebied van de notaris omvat alle belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven. Als notaris word je ingeschakeld wanneer mensen een eigen onderneming starten, een huis kopen, gaan samenwonen, trouwen of overlijden. Je kunt betrokken zijn bij een echtscheiding of wanneer zakenpartners uit elkaar gaan. Je bent de schakel tussen de cliënt enerzijds en fiscale en andere juridische specialisten anderzijds. Daarbij heb je een unieke positie: je waarborgt de rechtszekerheid en bewaakt daarbij de belangen van alle partijen.

  De Vrije Universiteit van Amsterdam is één van de drie universiteiten waar je je in dit vakgebied kunt bekwamen. Bij de opleiding Notarieel Recht aan de VU kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht. In vergelijking tot bijvoorbeeld Rechtsgeleerdheid is de jaargroep relatief klein. Als student Notarieel Recht sta je middenin de maatschappij. Je toetst je theoretische kennis door middel van praktijkgedreven discussies tijdens werkcolleges, maar ook door te pleiten tijdens het vak Pleitoefening, of door een stage te lopen. De docenten helpen je bij het vinden van een stageplek. 

  Op één in Keuzegids Universiteiten 2017
  Notarieel recht aan de VU wordt door de Keuzegids 2017 als beste beoordeeld. De Amsterdamse opleiding krijgt de meeste lof voor het studieprogramma en voor de aangeleerde vaardigheden zoals argumenteren en conclusies onderbouwen. Ook over praktische zaken hoeven studenten zich hier geen zorgen te maken: de informatievoorziening loopt gesmeerd en de faciliteiten in het nieuwe gebouw zijn prima. 

  VERDER KIJKEN ALS NOTARIEEL JURIST
  Als Notarieel Recht-student werk je vanuit het VU-thema Governance for Society aan de juridische vraagstukken van morgen. De opleiding heeft deels een wetenschappelijke en deels een praktijkgerichte oriëntatie, in beide gevallen prikkelen docenten je om het beste uit jezelf te halen. Je studentenleven speelt zich de komende jaren af aan de dynamische Zuidas, hét zakencentrum van Nederland. Via ons netwerk zorgen we ervoor dat je eenvoudig kunt kennismaken met andere specialismen en interessante bedrijven.

  Bekijk hoe een scholiere een dag meeloopt met een student Notarieel Recht in een aflevering van Studiekeuze TV. Waar gaat de studie precies over en welke kanten kun je met de studie op zijn de vragen die centraal staan.  


  www.vu.nl

  Onderwijswetenschappen en Pedagogische wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Wil jij bijdragen aan een betere wereld voor kinderen en jongeren? Denk bijvoorbeeld aan de juiste opvoeding, zorg en onderwijs voor elk kind, het opvangen van kinderen van vluchtelingen, of het voorkómen van jeugdcriminaliteit. Kies dan voor Pedagogische wetenschappen!

  Hoe begeleid je een rechter in de opleiding? Hoe ontwikkel je een educatieve app voor kinderen? Hoe ontwikkel je leermiddelen voor gedetineerden? Met de bachelor Onderwijswetenschappen word je een expert die in iedere leersituatie ziet hoe het beter kan, en zo overal in de samenleving kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen.


  www.uva.nl

  Oudheidwetenschappen, Acheologie en Griekse en Latijnse taal en cultuur (joint programme UvA en VU) [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  OUDE BESCHAVINGEN
  In de Europese cultuur wordt steeds weer teruggegrepen op de oude beschavingen van West-Azië, Griekenland en Rome. Je kunt natuurlijk Archeologie of Geschiedenis of Oude Talen gaan studeren. Maar om greep te krijgen op de Oudheid is een aanpak nodig die de grenzen tussen verschillende disciplines en cultuurgebieden overstijgt. Zo’n aanpak breng je in de praktijk als je deze bachelor op het gebied van de oudheidwetenschappen gaat studeren.

  De opleiding Oudheidkunde aan de Vrije Universiteit is in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vernieuwd. Met ingang van 2017 bieden de twee universiteiten deze vernieuwde bachelor op het gebied van de oudheidwetenschappen samen aan.

  ACASA
  Sinds 2012 bundelen de twee Amsterdamse universiteiten hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. Op dit gebied kunnen UvA en VU samen de vergelijking met binnen- en buitenlandse expertisecentra prima doorstaan: ACASA is wereldtop in Amsterdam. ACASA biedt nu al een breed scala aan masteropleidingen in de oudheidwetenschappen, Klassieke talen, Oude Geschiedenis en Archeologie aan. Daar komen nu de vernieuwde bacheloropleidingen op het gebied van oudheidwetenschappen, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en Archeologie bij.

  OUDHEIDWETENSCHAPPEN: IETS VOOR JOU?

  • Ben je gefascineerd door de wereld van de Oudheid?
  • Zoek je een kleurrijke opleiding met veel keuzevrijheid?
  • Wil je meer te weten komen over contacten en confrontaties tussen Babyloniërs, Grieken, Perzen, Romeinen en Syriërs?
  • Heb je oog voor de doorwerking van het verleden in de wereld van vandaag?
  • Dan is de ACASA-bachelor op het gebied van de oudheidwetenschappen echt iets voor jou!!

  WAAROM OUDHEIDWETENSCHAPPEN IN AMSTERDAM?

  • Oudheidwetenschappen is uniek in Nederland door de interdisciplinaire benadering en doordat cultuuroverdracht een centraal thema vormt: cultuuroverdracht in de Oudheid tussen het Midden Oosten, de Mediterrane wereld en Europa, maar ook van de wereld van de Oudheid naar latere periodes, tot op de dag van vandaag.

  • De bachelor steunt op een sterk team docenten en onderzoekers in de oudheidwetenschappen van de twee Amsterdamse universiteiten. 
  • Interdisciplinariteit kenmerkt niet alleen de inhoud, maar ook de organisatie van de studie: je volgt vakken en werkt samen met studenten van de opleidingen Archeologie en Griekse en Latijnse taal en cultuur, de twee andere bacheloropleidingen die UvA en VU vanaf studiejaar 2017 – 2018 samen aanbieden
  • Je studeert in de binnenstad van Amsterdam, dichtbij het Allard Pierson Museum, het archeologisch museum van de UvA en de ArcheoHotspot in Amsterdam. De collecties van dat museum ga je intensief benutten. 

  MASTERCLASSICS OUDHEID

  Speciaal voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in de oudheid, organiseren deze opleidingen tweemaal per jaar de MasterClassics Oudheid. Op deze dag kun je op de VU colleges volgen van universitair docenten van deze opleidingen. 

  MAAK KENNIS MET ONS

  De UvA is geen campusuniversiteit, maar er is wel sprake van clustering. De komende jaren wordt nog gewerkt aan de realisering van de Binnenstadscampus waar in de toekomst alle opleidingen van Geesteswetenschappen bij elkaar gehuisvest zullen worden.  


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/oudheidwetenschappen/oudheidwetenschappen

  Philosophy, Politics and Economics (PPE) [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  SHAPING THE WORLD'S FUTURE
  Leiders in het bedrijfsleven, de politiek en de academische wereld hebben meer en meer te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken die niet meer vanuit één invalshoek zijn op te lossen. Bij de unieke VU-opleiding Philosophy, Politics and Economics leer je de samenleving te doorgronden vanuit verschillende invalshoeken en maak je gebruik van de analytische instrumenten uit de filosofie, economie en politiek. PPE biedt je al met al de benodigde vaardigheden en kennis voor een leidinggevende functie. De opleiding heeft een sterk internationaal karakter, waarbij Engels de voertaal is. 

  PPE at VU Amsterdam is the first program of its kind in continental Europe, combining a focused curriculum with exchange opportunities with international partner institutions and exciting and unique extracurricular initiatives involving representatives from the world of business, policy or politics. It is a multidisciplinary study program that combines the strengths of its three fields and places a special emphasis on incorporating the different perspectives of its constituent disciplines. The program provides rigorous theoretical training and broad, hands-on experience that will enable you to take an active role in shaping the world’s future.

  JOHN STUART MILL COLLEGE
  PPE is the programme we offer, the John Stuart Mill College provides the intellectual and social community of which you will become part while you study PPE. This community consists of students, junior and senior lecturers/researchers, guest lecturers (visiting professors from abroad and people from practice) and people participating in or contributing to extracurricular activities. In order to facilitate community life, the John Stuart Mill College has its own housing on the VU campus.

  FUTURE LEADERS LOOKING FURTHER
  The PPE program originated at Oxford University in the 1900s. Since then, many PPE programs have been developed at leading universities in the US, the UK and beyond. VU Amsterdam is the first university in mainland Europe to offer a comprehensive PPE program of this size at Bachelor’s level. You will benefit from our personal atmosphere and interaction with our dedicated and innovative teachers, many of whom have previous experience lecturing in multidisciplinary PPE programs throughout the world. We offer a challenging program with easy access to university facilities, while remaining close to the vibrant heart of Amsterdam. 

  DO YOU SEE YOURSELF AS A FUTURE LEADER? COME TO A TASTER DAY
  Do you enjoy studying and discussing current affairs and the economic and political decision-making that you have been reading about? And do you have strong social and intellectual skills? Then we would like to meet you at one of our taster days. 

  PPE GOES INDIA!
  Twenty of our PPE students will be going this June to Mumbai to participate in the PPE Spring School, an event jointly organized by John Stuart Mill College and the Indira Gandhi Institute of Development Research (IGIDR) in Mumbai. The Spring School is organized for the third time and this year’s topic is ‘Rationality and Choice’. The programme consists of three courses: 

  ‘The Economics of Human Flourishing: Utility, Happiness, and Capabilities’ by Paul Anand (The Open University; University of Oxford), 

  ‘Experiments in Economics and Philosophy: Surprises, Lessons, Implications’ by Kai Spiekermann (London School of Economics), 

  ‘Social Choice Theory: Economics, Ethics and Politics’ by Martin van Hees (John Stuart Mill College; VU Amsterdam). 
    
  During the week our students will have the opportunity to attend these lectures and live and work together with the Indian students on the IGIDR campus. The IGIDR is one the partner institutes of the John Stuart Mill College. 


  www.vu.nl

  Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Haarlem.

  Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE)

  Are you interested in socio-economic topics and intrigued by complex problems? Do you like to be challenged, and would you like to study in an international classroom? If you are considering enrolling for a Bachelor’s in Political Science, Psychology, Law or Economics, then PPLE may be your path to academic achievement. PPLE (Politics, Psychology, Law and Economics) is a small-scale and intensive study programme taught completely in English. It is unique in the Netherlands, a one of a kind combination of disciplines, with courses especially designed for this programme. You will be discussing the news and its background with students from all over the world, organizing debates and festivals, and receiving a top education to become a decision maker of the future.


  www.pple.uva.nl

  Psychologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Psychologie is overal: in een vriendengroep ontstaat een conflict; je bejaarde buurvrouw is door Alzheimer vergeten wie je bent; jij bent een avondmens, in tegenstelling tot je familie. Verwonder jij je erover wat daar precies achter zit? Dan is Psychologie studeren in Leiden iets voor jou.

  Dit is Psychologie in Leiden

  • kiezen voor een breed studiepad of een richting om je te specialiseren;
  • college volgen van topwetenschappers;
  • deel uitmaken van een international classroom met diverse culturen;
  • je voorbereiden op de arbeidsmarkt vanaf het begin

  Past deze studie bij jou?
  Heb je interesse in het gedrag van mensen? Kun je goed waarnemen en luisteren? Heb je gevoel voor taal en ben je onderzoekend ingesteld? Over psychologie valt ontzettend veel te leren en dat ga je tijdens je bacheloropleiding ook volop doen. Je doorloopt de theorie, je maakt kennis met psychologisch onderzoek en je schrijft een bachelorscriptie. Discipline is onontbeerlijk voor een student Psychologie, want zelfstudie hoort erbij. 


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/psychologie

  Rechtsgeleerdheid & Fiscaal recht [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Rechtsgeleerdheid & Fiscaal recht

  Rechtsgeleerdheid https://www.uva.nl/programmas/bachelors/rechtsgeleerdheid/rechtsgeleerdheid.html

  Fiscaal Recht https://www.uva.nl/programmas/bachelors/fiscaal-recht/fiscaal-recht.html


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/rechtsgeleerdheid/rechtsgeleerdheid.html

  Religiewetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.

  Als rechtenstudent sta je midden in de maatschappij. Je leert complexe situaties analyseren, bemiddelen, oplossingen bedenken en een overtuigend pleidooi houden bij juridische kwesties. Het kan gaan om een misdaad (strafrecht), echtscheiding (familierecht), fraude (belastingrecht) of privacy (informatierecht). Dat doe je met behulp van kennis van rechten en wetten, die je tijdens je studie leert toepassen op realistische zaken onder begeleiding van juristen uit de praktijk.


  www.vu.nl

  Sociale geografie en Planologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Sociale geografie en Planologie

  Wat is SGPL?

  Wat houdt de studie in?

  Wat kan ik worden met deze opleiding?


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/sociale-geografie-en-planologie/sociale-geografie-en-planologie.html

  Sociologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Bekend onder het domein: Gedrag & Maatschappij.
  Aangeboden niveau of sector: voltijd

  De bacheloropleiding Sociologie is gericht op het onderzoek naar samenlevingen en gedrag van mensen daarin. De sociologie ziet de samenleving als een samenspel van overheden, de markt, bedrijven en instellingen (organisaties), en de zogenaamde primaire orde: de kleinschalige samenlevingsverbanden, zoals huishoudens en buurten. Het samenspel tussen deze entiteiten blijkt in de praktijk niet altijd even goed te verlopen. Je doet onderzoek naar de precieze aard, omvang en achtergronden van samenlevingsproblemen en probeert deze te analyseren en beschrijven. Voorbeelden van onderzoeksthema's zijn: de mate waarin samenlevingen cohesie vertonen of juist gewelddadig zijn, de ongelijkheden die je manifesteren in een samenleving en de snelheid waarmee rationaliseringsprocessen als economische groei, wetenschappelijke vooruitgang en secularisering zich voordoen. Na deze opleiding kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor een masteropleiding. 


  www.uva.nl

  Theaterwetenschap [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  Theaterwetenschap


  www.uva.nl/ba-theaterwetenschap

  Universitaire Pabo van Amsterdam [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.Aangeboden niveau of sector: voltijd

  Universitaire Pabo van Amsterdam

  Ieder kind is uniek. Sommige kinderen hebben een speciale interesse in geschiedenis en anderen weten alles van de sterren. Sommigen treden regelmatig op als tolk voor hun ouders. Sommigen gedragen zich agressief of zijn teruggetrokken en maken nauwelijks contact. Door goed en effectief onderwijs krijgen al die kinderen de kans om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. Bij de Universitaire Pabo van Amsterdam leiden we academische leerkrachten op die kinderen het beste uit zichzelf laten halen, die onderzoek doen naar leren en leerresultaat en die de ambitie én het lef hebben om in die stadse omgeving het verschil te maken in het onderwijs. Wij bieden een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Na vier jaar studeer je bovendien af met twee diploma’s: de hbo bachelor leerkracht basisonderwijs en de WO vrije bachelor pedagogische wetenschappen. Speciaal voor díe studenten die het leuk vinden om zich nog verder te verdiepen in diverse culturen en graag les willen geven in een internationale omgeving biedt de UPvA de specialisatie internationaal georiënteerd onderwijs aan. Wil je graag werken in het basisonderwijs én een opleiding volgen op universitair niveau? Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam!


  www.universitairepabovanamsterdam.nl

  Wijsbegeerte (Filosofie) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.Aangeboden niveau of sector: voltijd, deeltijd

  Heeft de mens een vrije wil? Wat is tijd? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn? Dat zijn moeilijke vragen, vooral ook omdat ze zich moeilijk laten inkaderen. Filosofische vragen lopen dwars door verschillende vakgebieden heen. Filosofie is de kunst om zulke vragen hanteerbaar te maken.

  Waarom Filosofie in Leiden?

  • Ontdek de theorieën van klassieke en hedendaagse denkers
  • Leer gestructureerd na te denken en nauwkeurig te redeneren
  • Ontwikkel een kritische houding en doe belangrijke academische vaardigheden op
  • Voel je snel thuis bij je studie en in de gezellige studentenstad Leiden

  Past deze studie bij jou?

  • intellectuele uitdagingen niet uit de weg gaat;
  • niet bang bent om te ontdekken dat er geen definitieve antwoorden bestaan op alle vragen. In plaats daarvan gaat het eigenlijk meer om het stellen van de juiste vragen!
  • een zelfstandige houding en veel doorzettingsvermogen hebt;
  • van lezen houdt, want als filosoof zit je voortdurend met je neus in de boeken;
  • bereid bent om steeds door te blijven vragen. Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
  • gevoel voor taal hebt, vooral in het Nederlands en Engels (maar ook Duits en Frans komen goed van pas). Je talenkennis komt je na je studie overigens uitstekend van pas op de (internationale) arbeidsmarkt!

  Je hebt er plezier in meningen en opvattingen aan grondige kritiek te onderwerpen. Andersom zullen docenten en medestudenten ook jouw opvattingen en argumenten onder de loep nemen. Je moet dus niet alleen een kritische instelling hebben, maar ook tegen kritiek kunnen.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/filosofie